Отборът на Наполи се поизпоти сериозно с тима на Удинезе

...
Отборът на Наполи се поизпоти сериозно с тима на Удинезе
Коментари Харесай

Наполи зарадва Сан Паоло, Оспина е в болница

Отборът на Наполи се поизпоти съществено с отбора на Удинезе в среща от 28-ия кръг на Серия “А”. Партенопеите победиха своя конкурент с 4:2, само че триумфът не пристигна по никакъв начин елементарно. Футболистите на Карло Анчелоти пропиляха задатък от два гола през първото полувреме, само че демонстрираха радикално друга игра през втората част и разумно завоюваха трите точки. Срещата бе белязана и от много противен случай със стража Давид Оспина, който бе изведен от стадион “Сан Паоло” с кола за спешна помощ, откакто получи сериозен удар в главата от Иняцио Пусето. Медицинските прегледи на вратаря са обнадеждаващи, само че Оспина ще остане под лекарско наблюдаване. Днешната победа на Наполи понижи сериозната преднината на Ювентус от 18 на 15 точки. По-рано през днешния ден “бианконерите” позволиха проваляне с 0:2 от Дженоа.

200 volte @kkoulibaly26!

#ForzaNapoliSempre pic.twitter.com/Ofb9fhT1Gh
— Official SSC Napoli (@sscnapoli) 17 март 2019 година
В седмата минута се стигна до доста неприятна обстановка със стража на домакините Давид Оспина. Колумбиецът излезе, с цел да пресече подаване към Иняцио Пусето, който удари вратаря в главата с крайници си. Въпреки това Оспина бе превързан и остана под рамката за Наполи.

Arsenal keeper David Ospina collapses after sustaining head injury during Napoli game https://t.co/DvagjtzGbs pic.twitter.com/rFnHsX5ctO
— Mirror Football (@MirrorFootball) 17 март 2019 година В 17-ата минута Наполи можеше да поведе в резултата след мощен удар на Калиду Кулибали, който бе отразен от Хуан Мусо. Силното начало за футболистите на Карло Анчелоти докара до гол във вратата на Удинезе в 17-ата минута. Негов изпълнител бе Амин Юнес с прекрасен удар в далечния десен ъгъл след подаване на Дрис Мертенс.  В 26-ата минута партенопеите удвоиха преднината си с огромна доза шанс. Хосе Кайехон проби по левия фланг и центрира остро в наказателното поле, където Дрис Мертенс засече. Топката се отби в земята и разказа парабола, която трансферира стража Хуан Мусо. В 30-ата минута Удинезе върна един гол посредством Кевин Лазаня, който получи положително извеждащо подаване от Секо Фофана и с техничен удар по земя насочи топката в противоположния ъгъл на Оспина. Шест минути по-късно асистентът за гола на Удинезе се трансформира в голмайстор. Секо Фофана съумя да изравни резултата с прекрасен удар още веднъж по земя, който Опсина не съумя да парира.  В 42-ата минута Давид Оспина се свлече на земята поради удара, който получи в главата по-рано в мача. Вратарят трябваше да бъде изведен от стадион “Сан Паоло” с кола за спешна помощ под аплодисментите на тифозите.
Scary scenes towards the end of the first half, as Napoli goalkeeper David Ospina has to be stretchered off.

pic.twitter.com/zVnRBQ5iLm
— DAZN CA (@DAZN_CA) 17 март 2019 година В 53-ата минута Алан Маркес стреля високо над напречната греда от добра позиция. Така се стигна до 57-ата минута, в която Наполи още веднъж излезе напред в резултата с гол на Аркадиуш Милик. Полската голова машина на “адзурите” насочи с глава неспасяем удар след центриране на Хосе Кайехон от ъглов удар.  В 69-ата минута Дрис Мертенс означи своя втори гол в срещата. Белгийският национал получи положително подаване от Алън, финтира бранител още с поемането на топката и с удар в далечния ъгъл не остави шансове на Мусо. Само няколко минути по-късно Пусето не съумя да върне “малките зебри” в мача с удар в навън от чиста позиция. В първата минута на добавеното време гол на Пьотр Желински бе анулиран поради състояние на засада.
Partita finita
#NapoliUdinese 4-2
@SerieA
#ForzaNapoliSempre pic.twitter.com/HfAG1wA5Ea
— Official SSC Napoli (@sscnapoli) 17 март 2019 година Серия А 28 кръг, неделя 17 март  Наполи 4:2краен резулат  Удинезе
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР