Отборът на Мидълзбро, воден от бившия капитан на Манчестър Юнайтед

...
Отборът на Мидълзбро, воден от бившия капитан на Манчестър Юнайтед
Коментари Харесай

Мидълзбро излъга Челси и взе крехък аванс след първия полуфинал в турнира за Купата на лигата

Отборът на Мидълзбро, воден от някогашния капитан на Манчестър Юнайтед Майкъл Карик, реализира изненадваща победа с минималното 1:0 вкъщи против Челси в първия дуел сред двата отбора от полуфиналите в шампионата за Купата на лигата на Англия.

Единственото попадение за " Боро ", които понастоящем се подвизават във второто равнище на футбола на Острова - Чемпиъншип, пристигна е 37-ата минута, когато Айзея Джоунс комбинира с Хейдън Хакни и 21-годишният футболист осъществя от границата на вратарското поле, с цел да хвърли в възторг почитателите по трибуните на " Ривърсайд ".

С изключение на този гол обаче срещата предстоящо мина под контрола на гостите, които обаче направиха редица пропуски и по този начин ще би трябвало да търсят цялостния поврат в реванша на " Стамфорд Бридж " на 23 януари (вторник).

Големият дебитор за Челси в снощния мач пък се споделяше Кол Палмър, който на няколко пъти не съумя да означи от преференциални позиции, а най-фрапантният му пропуск пристигна в края на първото полувреме, когато стражът на домакините Том Гловър се намеси несигурно след удар на Енцо Фернандес, само че при добавката Палмър прати топката високо над вратата от няколко метра.



По този метод Мидълзбро записа шестата си поредна победа в конкуренцията през този сезон и продължава да мечтае за втори успех в Купата на лигата на Англия, който би могъл да пристигна тъкмо 20 години след първия, когато през 2004-а година, воденият тогава от Стив Макларън отбор побеждава с 2:1 във финала Болтън.

Ако момчетата на Майкъл Карик съумеят да удържат състава на Челси и на реванша в Лондон, то " Боро " ще стане първият състав от Чемпиъншип, който се класира за финала в шампионата от сезон 2011/12 насам, когато това стори Кардиф.

За последно пък в разногласието за трофея имаше тим отвън Висшата лига през 2013-а година, когато изненадващо състезаващият се в Лига 2 отбор на Брадфорд се добра до последния мач на " Уембли ", само че там загуби от Суонзи.





Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР