Отборът на Мерцедес бе глобен с цели 10 000 евро

...
Отборът на Мерцедес бе глобен с цели 10 000 евро
Коментари Харесай

Мерцедес отнесе солена глоба след Гран При на Испания

Отборът на Мерцедес бе санкциониран с цели 10 000 евро след вчерашната Гран При на Испания, поради неспазването на протокола преди церемонията по награждаване. На „ Каталуния “ и Люис Хамилтън, и Джордж Ръсел стигнаха до подиума, откакто приключиха надлежно втори и трети зад спечелилия Макс Верстапен.
 Тотална доминация на Верстапен в Испания, Мерцедес с двоен подиум край Барселона Тотална доминация на Верстапен в Испания, Мерцедес с двоен подиум край Барселона
Още преди да се качат на подиума обаче физиотерапевтите на двамата британци бяха видяни да влизат в зоната на закрития парк, до момента в който водачите даваха своите телевизионни изявленията. Това е в директно нарушаване на инструкциите, които са били разпространяване до тимовете преди старта на надпреварата.

След този случай, който бе докладван на комисарите от медийния пратеник на ФИА, представители на тима бяха привикани при комисарите. Там на тях са им били показани и видео доказателства, които поддържат отчета на медийния пратеник.

На фона на всички тези доказателства стюардите са нямали различен избор, с изключение на да глобят тима на Мерцедес, защото отговорността за всички дейности на чиновниците на отборите се носи от самия тим, в тази ситуация този на Мерцедес.

Снимки: Gettyimages
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР