Отборът на Манчестър Сити официално привлече централния защитник на Атлетик

...
Отборът на Манчестър Сити официално привлече централния защитник на Атлетик
Коментари Харесай

Манчестър Сити обяви трансфера на Лапорт


Отборът на Манчестър Сити публично притегли централния бранител на Атлетик Билбао Емерик Лапорт. Бившият юношески национал на Франция подписа контракт до 2023-та година с "гражданите".

Лидерите във Висшата лига са платили откупуващата уговорка, записана в контракта на Лапорт с Билбао, която е била на стойност 57 милиона паунда, като по този метод бранителят се трансформира в най-скъпия състезател в историята на британския клуб. 23-годишният Лапорт е считан за един от най-обещаващите млади централни бранители в Европа, като натрупа на сметката си над 200 мача с екипа на Атлетик. Той бе в групата на Франция за евроквалификациите с България и Холандия предишния септември, само че не взе присъединяване в нито един от мачовете и към момента чака дебюта си за "петлите".

С привличането на Лапорт управлението на Сити извърши основното предпочитание на мениджъра Пеп Гуардиола, който постоянно повтаряше, че има потребност от още един състезател за центъра на защитата. "Гражданите" разполагат още с Джон Стоунс, Николас Отаменди, Еляким Мангала и Венсан Компани за тази позиция, само че белгийският национал е малтретиран от хронични травми и рядко попада в игра. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР