Отборът на Макларън обясна каква бе причината за тежката катастрофа,

...
Отборът на Макларън обясна каква бе причината за тежката катастрофа,
Коментари Харесай

Макларън обяви причината за катастрофата на Норис

Отборът на Макларън обясна каква бе повода за тежката злополука, която извади Ландо Норис от конкуренцията за Гран При на Лас Вегас още в третата обиколка.

Британецът загуби надзор над своя болид при прекосяването на бързия завой №11, завъртя се и се удари тежко в бетонната стена до трасето. Последва и втори контакт с защитните заграждения, този път в TecPro бариерите в зоната за сигурност на завой №12.След този случай Норис посети болничното заведение в Лас Вегас за превантивни прегледни, само че по-късно бе изписан без здравословни терзания. В същото време от Макларън проучиха злополуката и са стигнали до умозаключение каква е повода за него.

„ В тази част от пистата има бабуна. Всички коли хвърляха искри, когато минаваха през тази бабуна. Мисля, че комбинацията от тази бабуна и студените гуми го изненада. Но като цяло не виждаме да е имало проблеми с колата.

„ Мисля, че в случай че ще продължим да се състезаваме през нощта тук тази бабуна ще би трябвало да бъде отстранена, тъй като с тези ниски температури гумите постоянно ще са студени и ще е хлъзгаво, което ще прави този завой доста комплициран. Още от началото на уикенда виждахме случаи на презавиване на това място.

„ Независимо от времето на надпреварата, нашата рекомендация ще е тази бабуна да бъде загладена за следващата година “, разяснява шефът на Макларън Андреа Стела.
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР