Отборът на Лудогорец завърши наравно 1:1 при визитата си на

...
Отборът на Лудогорец завърши наравно 1:1 при визитата си на
Коментари Харесай

Лудогорец поведе, но не успя да победи ХИК Хелзинки в Лига Европа

Отборът на Лудогорец приключи наедно 1:1 при визитата си на ХИК Хелзинки в мач от група С на Лига Европа.

Българският първенец откри резултата на „ Болт Арена “ в десетата минута. Бърнард Текпетей получи топката по десния фланг и напредна в половината на домакините, където комбинира с Каули Оливейра, а той от своя страна пусна извеждащо подаване зад тила на защитата към Матиас Тисера отдясно в наказателното поле на ХИК. Аржентинският нападател на Лудогорец стреля от придвижване по земя, промушвайки топката сред краката на връхлитащия към него пазач Конър Хазард.

ХИК изравни резултата в 54-ата минута, когато Сантери Хостика центрира остро от фаул на границата на наказателното поле на „ орлите “, където Перпарим Хетемай засече топката към вратарското поле с глава, пращайки топката в далечния горен ляв ъгъл на вратата, защитавана от Серджио Падт.

В класирането съставът на Анте Шимунджа събра актив от 4 точки и се приближи на две точки от водача Реал Бетис, който е с 6 извоювани точки.

Носителят на Купата на Испания гостува на Рома на митичния „ Олимпико “ от 22 часа. Римските „ вълци “ са трети с актив от 3 точки. Последен в класирането е ХИК Хелзинки без точков актив.



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:

Instagram:

Фейсбук:

LinkedIn:

TikTok:
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР