Отборът на Лудогорец, за пореден път, ще зимува на първото

...
Отборът на Лудогорец, за пореден път, ще зимува на първото
Коментари Харесай

Лудогорец ще зимува на върха, шампионите матираха Пирин за 120 секунди

Отборът на Лудогорец, за следващ път, ще зимува на първото място в родния ни хайлайф. Шампионите изместиха ЦСКА от лидерската позиция, откакто предстоящо завоюваха гостуването си на Пирин с 2:0. Решаващи за развоя на срещата се оказаха светкавичните попадения на " орлите " преди почивката, които паднаха единствено в границите на две минути. Точни за значимия триумф бяха Клаудиу Кешеру (31 " ) и Джоди Лукоки (33 " ).

Селекцията на Димитър Димитров съумя да спести и много сили, защото лудогорци играха с огромна част от своите аварийни футболисти. Припомняме, че този четвъртък на разградчани следва взривоопасен четвъртфинал за Купата на България против огромния дразнител ЦСКА.

От през днешния ден пък тимът на Пирин излиза във почивка. " Зелените " ще посрещнат празниците на 11-то място в таблицата, а бъдещето на клуба ще стане ясно на 15 декември. Тогава футболисти и треньори би трябвало да си получат заработените награди и заплати.

 Пирин - Лудогорец 0:2 (Развой на срещата по минути) онлайн
Пирин - Лудогорец 0:2 (Развой на срещата по минути)

Разградчани запазиха сили за мача с ЦСКА

Лудогорец не изгуби доста време и бързо реализира напън надълбоко в половината на Пирин. Всичко това докара и до първото голово състояние в мача, едвам след 4 минути футбол. Лукас Саша насочи центриране от фланга. Въпреки, че задачата на неговото подаване беше друга, Густаво Кампаняро протегна крайник и насочи топката към левия ъгъл на Макенджиев. Националът обаче внимаваше и мазета в корнер.

120 секунди по-късно гостите смениха фланга на своята офанзива и този път Александър Василев прати коженото кълбо в рискова зона за пиринската защита. Анисе понечи да играе с глава, само че това не докара до сериозна заплаха за " орлетата ".

Пирин се отърва като по знамение от инкасирането на гол в 10-ата минута. Отбраната на благоевградчани " замръзна " при един извеждащ пас на Мисиджан към Джоди Лукоки. Подаването се трансформира в невероятно и за капитана Попев, и за вратаря Макенджиев. Звездата на Лудогорец обаче се оказа неакуратен и от дребен ъгъл прати топката в навън.

Пирин подсети за офанзивните си качества малко по-късно, когато Радослав Кирилов се пребори с капитана на гостите Терзиев за една привидно безнадеждна топка. Звездата на домакините съумя да я смъкна за дебнещия на дъгата Станислав Костов, само че последвалият му шут излезе разочароващо в навън.

Страстите в Благоевград се нажежиха, откакто Джоди Лукоки си разреши да изблъска непозволено Стилиян Николов. За момент двата отбора бяха покрай свадата, само че в последна сметка съдията Попов тушира напрежението с картон за звездата на Лудогорец.

Логичното на " Христо Ботев " въпреки всичко се случи в 31-ата минута. Традицията се съблюдава и Клаудиу Кешеру не пропусна да накаже обичаната си жертва " Пирин ". Този път той показва сериозна футболна ловкост, откакто при един директен свободен удар откри междина в стената на домакините и безкомпромисно матира Благой Макенджиев.



И до момента в който домакините към момента се нагаждаха към новата си роля в мача, Лудогорец небрежно нанесе и втория си удар. Лукас Саша направи нов пробив по крилото и центрира към точката на дузпата. Кешеру елегантно продължи с глава за Лукоки, който от 10 метра просто беше длъжен да накаже противника за 0:2!



Второто полувреме започва много неенергично. Лудогорец още веднъж беше по-активният отбор, само че към този момент офанзивите на разградчани бяха надалеч по-безопасни. Върджил Мисиджан искаше също да остави своя отпечатък в този мач. В рамките на няколко минути, на два пъти, той съумя да затрудни съществено Благой Макенджиев, само че вратарят на Пирин показва превъзходен инстикт във всяка една от обстановките.

Кладуиу Кешеру можеше да означи втория си гол в мача. Малко преди 70-ата минута, румънецът реши да обстрелва пиринската врата от далечна отдалеченост. Коженото кълбо обаче попадна тъкмо в обсега на сигурния Макенджиев.

Появилият се като запаса Вандерсон също можеше да запише името си измежду голмайсторите. В 77-ата минута негов пробив стана неосъществим за прекъсване от защитата на домакините. Последвалият му шут пък мина на сантиметри от незащитения ъгъл на пиринската врата.

 Лудогорец против Милан в Лига Европа!
Лудогорец против Милан в Лига Европа!

Изправен ли е българският първенец пред нова грандиозна стъпка на футболно великолепие?

До края нов гол не падна, макар няколкото рискови положения пред вратата на " орлетата ". Така селекцията на Димитър Димитров се поздрави с 15-ата си победа от началото на акцията.

Мачовете от Първа лига се възобновяват едвам през месец февруари. Тогава Лудогорец ще семейства на Славия, до момента в който Пирин ще има задачата да гостува на Локомотив (Пловдив).
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР