Отборът на Лудогорец победи с 1:0 състава на ЦСКА София

...
Отборът на Лудогорец победи с 1:0 състава на ЦСКА София
Коментари Харесай

ЦСКА загуби последния си мач на стадион Българска армия

Отборът на Лудогорец победи с 1:0 състава на ЦСКА София в историческия финален мач на стадион " Българска войска ". Победата пристигна извънредно трагично с 18-ата минута на добавеното време, когато резервата на гостите и някогашен " армееец " Спас Делев донесе трите точки.

След попадението полетяха предмети към ликуващите играчи на гостите, като топка удари треньора на вратарите Здравко Здравков, който се свлече на тревата и по-късно бе изнесен от сътрудници в тунела на стадиона. Срещата приключи с невижданите 25 минути продължения поради спирането на мача и накъсването на играта.

Така " алените " почитатели се простиха с именития си стадион с проваляне, което ги изпрати на трето място,

а Лудогорец ги изпревари и може да нападна и върха след паузата поради мач по-малко от водача Черно море.

Шоуто бе по трибуните, а не на терена, където и двата тима играха внимателно и заобиколиха рисковете, като равенството очевидно ги устройваше. 

Преди началото на дербито деца с червени шалчета се събраха на терена, а боен оркестър изсвири химна на България. На трибуната, както беше заречен, се появи легендата Христо Стоичков в компанията на дребната си щерка, като той се просълзи още преди мача. Впечатляваща хореография имаше в Сектор Г, като тя представляваше дядо и внуче, които четат във вестника, че

стартира градежът на новия стадион на клуба, както и на " магьосника " Димитър Якимов в Сектор В.

Първото състояние бе за гостите, като Бърнард Текпетей нанесе тежък удар от фаул, който бе избит мъчно от вратаря на " алените " Густаво Бусато. След първия четвърт час ЦСКА упражни напън, като правеше висока преса в полето на " орлите ". В 18-ата минута Амос Юга бе изведен в наказателното поле на Лудогорец, само че по този начин и не съумя да нанесе изстрел.

След половин час игра Тобиас Хайнц центрира остро по земя отдясно, като Марселино Кареасо закъсня с малко да засече топката в мрежата, макар плонжа си. Напрежението през първата част взе връх над футбола, като се видяха прекомерно малко хубави комбинации.

Второто полувреме стартира с нова хореография и в Сектор В, както и голям брой фойерверки. В 49-ата минута Кайо Видал бе изведен отляво, той финтира резервата Шакич и стреля малко над напречната греда, като това бе най-чистото състояние в мача до този миг.

В 78-ата минута на мача капитанът на " алените " Амос Юга бе най-съобразителен при осъществяване на корнер от Хайнц, само че с глава заби топката в земята, като тя мина над напречната греда на вратата на гостите. В 84-ата минута на мача Марселион Кареасо падна в наказателното поле на отбора от Разград с претенциите, че е

арестуван за ръката, само че съдията Драгомир Драганов реши, че няма учредения да отсъди нарушаване.

Драгомир Драганов реши, че би трябвало да даде 12 минути продължение на мача поради прекъсването поради димките и непрекъснатото раздробяване на играта.

Капитанът на Лудогорец Якуб Пиотровски нанесе прекрасен фалцов удар от границата на наказателното поле, като Бусато се разтегна и избави с опитност удара. Срещата още веднъж бе прекратена в спомагателното време поради ново пиротехническо шоу по трибуните на " Българска войска ", като времето още веднъж бе продължение и единствено съдията Драганов имаше концепция по кое време ще завърши дербито.

Така се стигна до 118-ата минута, в която Рик Джонатан центрира остро отляво, топката мина под крайници на Джонатан Линдсет и стигна до друга запаса - Спас Делев, който я вкара във вратата. Четири минути трябваше на ВАР екипа да удостовери попадението, а мачът се игра с 25 минути продължение.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР