Отборът на Лудогорец отстрани тима на Спартак Варна от SESAME

...
Отборът на Лудогорец отстрани тима на Спартак Варна от SESAME
Коментари Харесай

Лудогорец отстрани Спартак Варна за Купата, фамозен гол беляза мача

Отборът на Лудогорец в профил отбора на Спартак Варна от SESAME Купа на България и се класира за полуфиналите на конкуренцията.

Очаквайте детайлности!

 

Очаквано дуелът стартира с напън на домакините още от първата секунда. Първата добра обстановка за Лудогорец пристигна още в 3-ата минута, когато дебютантът Кайо Видал бе съборен наоколо до наказателното поле отляво на нападението на разградчани. Тодор Неделев центрира остро в наказателното поле, само че негов съотборник не съумя да засече топката и да насочи удар. Малко по-късно „ орлите ” стигнаха и до първи корнер, само че и след него вратарят на гостите не бе усложнен.

Първият прецизен удар в срещата пък пристигна близо четвърт час игра. Гостите от Спартак Варна проведоха отлична контраофанзива, която бе стартирана от Родни Антуи. Той пое топката от личната си половина, мина през трима бранители на домакините и подаде към Микелс отдясно. Крилото направи няколко крачки с топката и стреля по диагонала, само че Слуга внимаваше и мазета в ъглов удар.

Отговорът на Лудогорец пристигна още в ответната офанзива. Игор Тиаго получи в наказателното пое и насочи прекрасен удар, само че Дичевски мазета в ъглов удар.

Интригата в мач се завърза извънредно доста в 25-ата минута, когато бе открит резултата. Противно на логиката първият гол в мача падна във вратата на домакините, които несъмнено имаха териториален превес в първите моменти. Родни Антуи проби по лявото крило и потърси композиция с Александър Беолусов. Густаво Нонато не работи солидно и в опит да избие коженото кълбо, го прати на пътя на молдовеца, който с обмислен удар порази задачата.

Две минути по-късно Лудогорец имаше страховит късмет да изравни резултата, само че ударът на Тодор Неделев от към 11 метра мина около вратата на Иван Дичевски.

Лудогорец реагира мигновено след гола и бързо съумя да изравни резултата. Това се случи в 38-ата минута, когато Кайо Видал вкара първия си гол с екипа на разградчани. Ивей Ромееш сгреши при изнасянето на топката отдясно и разреши на Якуб Пьотровски да му отнеме. Бранителят центрира доста технично с външен фалц в наказателното поле, където Видал овладя и след мъчно завъртане, съумя да насочи прецизен удар и да изравни резултата.

 До края на първата част двата отбора не съумяха да се изненадат още веднъж и оставиха развръзката за второто полувреме.

В началото на втората част двата отбора бяха много внимателни и не предприемаха непотребни опасности. В 51-ата минута домакините стигнаха до нов удар в очертанията на противниковата вратата. След поредна неточност на Ивей Ромееш, Кайо Видал имаше опция да стреля, само че изстрелът му бе отразен от Дичевски.

В 56-ата минута Тодор Неделев получи противен удар и наложително напусна терена, а на негово място се появи Спас Делев.

Бърнард Текпетей имаше отлична опция да направи цялостен поврат на резултата в 63-ата минута. След хубаво центриране на Спас Делев от ъглов удар, Текпетей стреля с глава на близката греда, само че прати топката право в тялото на вратаря на гостите, който мазета.

Лудогорец въпреки всичко реализира своето и обърна нещата в своя изгода в 75-ата минута. Резервата Мануел Шоу вкара неповторимо попадение, с което направи резултата 2:1 в интерес на „ орлите ”. Дани Групер проби отляво и пусна пас във вратарското поле, където защитник на гостите мазета. Топката обаче попадна в Шоу пред наказателното поле. Халфът обработи топката и с извънреден удар прати топката под напречната греда, оставяйки беззащитен вратаря на Спартак, който до този миг игра чудесно.

След попадението на домакините, гостите от Варна тотално смъкнаха гарда и даже и не пробваха да застрашат по някакъв метод противниковия вратар, който през втората част нямаше никаква работа.

Така Лудогорец се трансформира във втория полуфиналист в SESAME Купа на България след класирането на Локомотив София, който надви над Славия.

FT • ЛУДОГОРЕЦ – СПАРТАК Външно наблюдение 2:1

0:1  Беолусов 25'

1:1 Видал 38'

2:1 Шоу 75'

SESAME Купа на България, 1/4-финал

Стадион: „ Лудогорец сцена ”, Разград

Лудогорец : 12 Симон Слуга, 6 Якуб Пьотровски
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР