Отборът на Ливърпул приема Интер в осминафинален мач реванш в

...
Отборът на Ливърпул приема Интер в осминафинален мач реванш в
Коментари Харесай

НА ЖИВО: Ливърпул vs Интер - съставите

Отборът на Ливърпул приема Интер в осминафинален мач реванш в Шампионска лига. Двубоят е довечера от 22:00 часа и може да го гледате директно в ефира на MAX Sport 3.

„ Червените” имат удобна преднина от два гола след първия мач в Милано. Тимът на Юрген Клоп се наложи с 2:0 на „ Сан Сиро” след голове на Мохамед Салах и Роберто Фирмино.

Припомняме, че от този сезон головете на непознат терен в елиминационната фаза не важат.

Интер има единствено едно посещение на „ Анфийлд “, което приключва със загуба за италианците. То е през 2008 година още веднъж на осминафинал в Шампионската лига. Първата им среща тогава в Италия отново е извоювана от Ливърпул, само че с минималното 1:0. „ Нерадзурите “ не са вкарвали гол в конфликтите си с този противник.

Добрите вести в лагера на Ливърпул са, че цели трима съществени играчи на „ червените” възобновиха тренировки след здравословни проблеми. Това са Роебрто Фирмино, Тиаго Алкантара и Жоел Матип.

Фирмино и Тиаго пропуснаха по няколко занимания поради травми, а Матип не игра през уикенда против Уест Хем поради вирусно заболяване. Те към този момент са на подготвителното игрище, само че Клоп към момента не знае на кого ще може да разчита на реванша от осминафиналите в Шампионската лига против Интер.

СТАРТОВИ СЪСТАВИ:

ЛИВЪРПУЛ: Алисон Бекер – Фабиньо, Ван Дайк, Тиаго Алкантара, Мане, Салах, Джоунс, Жота, Робъртсън, Матип, Александър-Арнолд

ИНТЕР: Ханданович – Дъмфрис, Де Фрай, Алексис Санчес, Мартинес, Перишич, Хакан Чааланолу, Брозович, Видал, Бастони, Шкриниар

Тримата упражняваха пълноценно през вчерашния ден (в неделя). Честно казано обаче, сега нямам концепция какво значи това. Чакаме да забележим какво е тяхното положение след заниманието ", сподели немският управител.

"Тиаго отсъства единствено седмица, а Жоел го нямаше три или четири дни, тъй че двамата би трябвало да бъдат наред. Боби обаче пропусна повече време. Това бе първа подготовка за него и несъмнено ще би трябвало да му дадем още няколко дни. Няма по какъв начин да преценява в този миг, защото през днешния ден организираме тактическа подготовка и я няма интензивността в тренировката. Ще забележим. В последна сметка обаче и тримата са на подготвителното игрище ", показа Юрген Клоп.

„ 2:0 е може би най-обръщаният резултат в историята на футбола. Ако си на полувремето, водиш с два гола и си въобразяваш, че си се класирал, значи нещо е сбъркано с философията ти. Да, резултатът от първия мач е по-добър от този, който чаках, само че въпреки всичко ни следва тежък мач ", споделя Клоп.

"Знаем на какво е кадърен Интер. Те завоюваха последния си мач с 5:0 и в действителност ме впечатлиха. Имат умел тим и сигурно не идват в Ливърпул, с цел да преглеждат забележителности. Ще се хвърлят в офанзива, а ние не сме тим, който пази резултат и се пробва да мине сред капките. Ще забележим какво можем да измъкнем от този мач ".

"Графикът ни е просто ужасяващ - играхме в неделя, сряда, събота и в този момент във вторник. Отново приканвам да получим по пет смени във Висшата лига, тъй като единствено този шампионат остана с по три. Не го разбирам. Висшата лига е длъжна да пази звездите си ", добави той.

Интер би трябвало да вкара ранен гол, с цел да резервира шансове си да в профил Ливърпул пък разгласи наставникът на „ нерадзурите” Симоне Индзаги.

"Важно ще бъде да вкараме гол през първото полувреме. Очаква ни тежко посещение, само че сме пределно стимулирани ", сподели Индзаги на конференцията преди мача.

"Интер не е достигал тази фаза на шампионата от доста години. Дадохме най-хубавото от себе си в първия мач, същото ще сторим и на следващия ден ", добави Индзаги.

"Ливърпул е един от трите най-хубави тима в Европа дружно с Байерн Мюнхен и Манчестър Сити, чака ни тежък мач, още по-тежък от първия на "Сан Сиро ". Но тъкмо в такива мачове един тим може да се развива ", разяснява още треньорът на Интер.

Единственият изчезнал в състава на Интер е осъденият Николо Барела. В състава след лекуване на травма се завръща Иван Перишич.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР