Отборът на Левски София е новият-стар шампион в държавното първенство

...
Отборът на Левски София е новият-стар шампион в държавното първенство
Коментари Харесай

Левски София защити шампионската си титла за юноши U20

Отборът на Левски София е новият-стар първенец в държавното състезание по волейбол за юноши до 20 години. " Сините ", водени от Христо Цветанов, надиграха Черно море (Варна) с 3:0 (25:17, 25:8, 25:13) във финала на шампионата, който се организира зала " Левски София ".

Така Левски отбрани купата си от предишния сезони и за втора поредна година са на върха в тази възраст. Триумфът бе още по-сладък защото бе реализиран пред лична аудитория. Тимът на Черно море, воден от Норман Недков и Дияна Дянова, остана със сребърните медали.

Левски показва, че е безспорен водач в юношеското направление, като купата бе изковавана по изключително безапелационен метод без нито един изгубен гейм. Финалът бе финален с екипа на „ сините “ за централният блокировач Лазар Бучков. След бронзовите медали в състезание на Efbet Супер Волей при мъжете и купата при юношите, той си взема сбогом с Левски, като продължава спортната си кариера в колежанското състезание на Съединени американски щати.

От Левски благодариха на младия волейболист за ползотворната работа през миналите години му пожела триумф в новото начинание в Съединени американски щати. Той бе изпратен със специфичен приз, който му бе връчен от съпрезидента на Левски Давид Давидов.

Малкият край в шампионата предложи доста повече страсти и петгеймова борба. След доста оспорваност волейболистите на ВАСК се постановиха над Пирин (Разлог) с 3:2 гейма. В решителните моменти ВАСК сподели повече душeвност и издръжливост и наложи волята си с 15:13 в тайбрека, като завоюва бронзовите оценки.

Крайно класиране в държавното състезание за юноши до 20 години:

1. Левски София

2. Черно море (Варна)

3. ВА Стойчев-Казийски (София)

4. Пирин (Разлог)

5. Дунав (Русе)

6. Славия

7. Арда (Кърджали)

8. Люлин (София)
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР