Отборът на Левски“ се очаква да играе приятелски мач с

...
Отборът на Левски“ се очаква да играе приятелски мач с
Коментари Харесай

„Левски“ сменя „Бока“ с „Милан“

Отборът на „ Левски “ се чака да играе другарски мач с „ Милан “, а не с „Бока Хуниорс“. Аржентинският исполин отхвърли да прави турне в Европа, като по този метод пропадна плануваната за 19 август среща по случай 75-годишнината от рождението на легендата Георги Аспарухов. Решението на „ Бока Хуниорс “ обърка проектите и на „ Барселона “, който пък чакаше отбора за мач в шампионата „Жуан Гампер“ и в този момент търси различен тим.

От уредниците на мача в София оповестиха пред „Труд“, че новият противник на „сините“ ще бъде от топ 5 в Европа, само че без да назоват име. В следствие се разбра, че се водят тежки договаряния с управлението на втория най-успешен клуб в Шампионската лига. „Милан“, който има седем трофея от шампионата на Стария континент, е и отборът, на който Гунди отказал умопомрачителните за това време 5 млн. $. Това пък разкри преди година италианският публицист Джузепе Фоти в уеб страницата „ Калчо уеб “.

„ На 20 септември 1967 година „Милан“ би с 5:1 „Левски“ в 1/16-финал за КНК на „ Сан Сиро “ – написа Фоти. – На другия ден „ росонерите “ бяха на среща с Гунди и му предложиха да подпише с клуба, а за това ще получи на ръка 5 млн. $. Аспарухов обаче, без да трепне, отхвърли с думи, които сега всеки български ентусиаст знае наизуст. „ Има една страна България, в която има един тим „Левски“. Може и да не сте го чували, само че в този тим съм се родил, в този тим ще умра! “

При дуел с „Милан“ може да се наложи смяна на датата на срещата. Проблемът е, че шампионата на Италия започва точно на 19 август и в случай че „росонерите“ се съгласят на дуел, то той ще би трябвало да се състои в различен ден.

Докато „Левски“ чака отговор от Италия, треньорът Делио Роси приготвя отбора за първия мач в Лига Европа. В сряда вечер „сините“ гостуват на „Вадуц“ в Лихтенщайн.

„Подготвени сме добре, желаеме да победим още в първия си мач – разгласи Иван Горанов. – Лесни мачове в Европа няма. Трябва да подходим съсредоточено и да сме стимулирани да се раздадем. Само тогава ще успеем.“

Фелипе Нашименто и Паулиньо пропущат мача. Ривалдиньо обаче е подготвен за срещата.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР