Отборът на Левски постигна ценна победа с 3:2 при гостуването

...
Отборът на Левски постигна ценна победа с 3:2 при гостуването
Коментари Харесай

Левски показа характер и спечели гостуването си на Тича

Отборът на Левски реализира скъпа победа с 3:2 при гостуването си на Черно море в среща от 24-ия кръг на Първа лига, съобщи кореспондентът на БГНЕС в града. Пред цялостните трибуни на стадион „ Тича “ във Варна двата отбора изиграха доста първокласен дуел, в който феновете видяха цели пет попадения. В последна сметка гостите ликуваха след последния съдийски сигнал, макар че играха близо едно полувреме с човек по-малко. Официален дебют за „ сините “ пък направи синът на бразилската звезда Ривалдо – Ривалдиньо, който обаче не се запомни с нищо изключително.

Двата отбора започнаха доста интензивно срещата, като първо полувреме, изобилстваше с забавни обстановки и пред двете порти. Завърналият се в титулярния състав на столичани Антонио Вутов даде преднина на гостите още в 21-ата минута с хубав удар от границата на наказателното поле. Радостта на „ сините “ обаче търпя прекомерно малко, откакто безусловно в ответната офанзива домакините изравниха. Мариян Огнянов проби по десния фланг и центрира по земя към Радослав Василев, който с малко шанс съумя да преодолее стража на Левски Николай Кръстев за 1:1.

Двата отбора продължиха да играят на високи обороти и в 39-ата минута „ сините “ още веднъж излязоха напред в резултата. При една от своите контраатаки Вутов пусна извеждащ пас към едно от новите попълнения на отбора Паулиньо. Бразилецът сподели страхотна скорост, надбягвайки противниковата отбрана и с доста акуратен удар осъществя дебютния си гол с екипа на Левски за 1:2. Така приключи и първата част.

Само 10 минути след подновяването на играта гостите останаха с човек по-малко, откакто правещият доста мощен мач Антонио Вутов получи пряк червен картон за удар без топка против Елиас Хасани.

„ Моряците “ мигновено се пробваха да се възползват от численото си предимство, притискайки противника си в неговата половина. Така пристигна и 62-ата минута, при която неостаряващият водач на домакините Георги Илиев опита да изравни след удар със странична ножица, само че младият вратар на „ сините “ Николай Кръстев сподели необикновен инстикт и избави.

Това избавяне сякаш вдъхна спомагателна убеденост на гостите, които единствено три минути по-късно стигнаха до трети гол. В негов създател се трансформира централният защитник Давид Яблонски, който в нормалния си жанр засече с глава центриране от фаул и приближи своя отбор до успеха.

Домакините обаче не се отхвърлиха и в 76-ата минута резултатът бе понижен. Точен за варненци бе Радослав Василев, който осъществя втория си гол в мача, засичайки с глава центриране на резервата Дани Кики.

В заключителните минути на срещата варненци пробваха да стигнат до изравнителен гол, само че гостите съумяха да задържат задатъка си и да се поздравят с скъпите три точки. След триумфа отборът на Делио Роси се затвърди на третата позиция в класирането с актив от 49 точки, до момента в който Черно море е девети с 27. /БГНЕС
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР