Отборът на Левски победи с 2:0 тима на ПАОК в

...
Отборът на Левски победи с 2:0 тима на ПАОК в
Коментари Харесай

Левски си осигури удобен аванс срещу ПАОК и гледа смело към следващата фаза на Лигата на конференциите

Отборът на Левски победи с 2:0 отбора на ПАОК в първи дуел от втория прелиминарен кръг на Лигата на конференциите.

Резултатът на препълнения стадион „ Георги Аспарухов “ в столицата бе открит след 42-секунди игра, когато капитанът на „ сините “ Николай Михайлов изпрати топката надълбоко в половината на гостите. Доскорошният футболист на Левски Янис Каргас игра неубедително с глава и топката продължи към границата на наказателното поле на ПАОК, а бързоногият Уелтън изпревари стража на гостите Котарски и с прехвърлящ удар се разписа в опразнената врата.

Попадението несъмнено разколеба гръцкия гранд, който позволи второ попадение в 19-ата минута. Отлично разиграна контраофанзива разреши на Георги Миланов да напредне по левия фланг и да пусна изострен паралелен пас по земя в пеналтерията на ПАОК, където Билал Бари с удар от придвижване прати кълбото тъкмо под горния дирек вратата за 2:0 в интерес на Левски.

По този метод съставът на Станимир Стоилов ознаменува завръщането си в европейските клубни шампионати след 3-годишна пауза с победа над прославен противник, който през предишния сезон доближи до четвъртфиналите в Лигата на конференциите.

Реваншът е след седмица, 28 юли, на стадион „ Тумба “ в Солун.

Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:

Instagram:

Фейсбук:

LinkedIn:

TikTok:
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР