Отборът на Левски най-сетне финализира сделката по привличането на бразилския

...
Отборът на Левски най-сетне финализира сделката по привличането на бразилския
Коментари Харесай

Уелтън или Велтон? Голаджия или разочарование?

Отборът на Левски най-накрая завърши договорката по привличането на бразилския нападател Уелтън. Макар дълго време в медиите да го наричахме Велтон, от " Герена " на няколко пъти прецизираха, че това не е вярното наречие на неговото име. Уелтън или Велтон обаче, значимото за южноамериканеца е да се трансформира в трансферен удар за " сините ", а не следващото отчаяние, което мъчно ще оправдае упованията.

А в този момент дано се срещнем малко по-детайлно с последната екзотична покупка на столичния гранд.
 Ноа Сонко Сундберг - бранителят, който обезличи Обамеянг и мечтае да бъде като Ибрахимович
Ноа Сонко Сундберг - бранителят, който обезличи Обамеянг и мечтае да бъде като Ибрахимович

Дебютира против Манчестър Юнайтед, към този момент е звезда на Гамбя

Уелтън Фелипе Парагуа де Мело е роден на 6 август, 1997 година в град Паранавай, който е ситуиран в северозападната част на щата Парана. Може да се назова и районен център, защото разполага с съвременен университет, а също по този начин е водач в развъждането на разнообразни агрокултури.
 Снимка 559069
Източник:

Уелтън стартира кариерата си в скромния отбор на Маринга. По това време учреденият през 2010 година клуб играе в Серия D. За съвсем 12 месеца новият в Левски изиграва 21 мача, в които осъществя и три попадения. Всички те са в щатското състезание Паранензе 1, а два от тях против тима на Каскавел, който се трансформира в обичана негова жертва.

В Бразилия вътрешните прехвърляния се случват стремително и в границите на дни Уелтън схваща, че е предан чартърен на XV Пирачичаба. Вече малко по-далеч от родния си град, за този клуб записва тъкмо 11 мача, или друго казано 604 игрови минути. Това се случва в шампионата Копа Паулища, а любопитното е, че тогава Уелтон поразява вратата на Ред Бул Бразил. Тогава " биковете " към момента набират скорост и занапред усвояват милионите от богатия си спонсор. В момента отборът носи името Брагантино и неотдавна даже игра край за Копа Судамерикана.
 Мъри желае сръбско крило
Мъри желае сръбско крило

Левски желае да притегли сръбския футболист Джордже Иванович

Макар и в привидно неангажиращи районни съревнования, Уелтън прави идната крачка и подписва с Ботафого ПБ. Отбор с надалеч по-професионална конструкция, който влага в построяването на млади футболисти. Нападателят подписва с " черно-белите " в разгара на ковид пандемията и не съумява да изиграе толкоз огромен брой срещи. Статистиката демонстрира, че за към седем месеца изиграва 31 мача общо в Серия С, Купата на Североизтока и Парайбано 1. Сумарно бележи 9 попадения, като най-често мерникът му е прецизен в бразилската трета дивизия. Феновете на Ботафого пък бързо заобичват своя голаджия, тъй като постоянно когато бележи, тимът му стига до успеха.

Така се стига и до огромното предизвикателство, наречено " Левски ". Мнозина настояват, че " сините " са изплатили отплата, с цел да имат Уелтън още в този момент, откакто той разтрогна по взаимно единодушие своя договор с Ботафого.
 Снимка 559388
Източник:

Какво би трябвало да знаем за игровите му качества?

Бразилецът е видът нападател, който пасва най-добре на футболната философия, изповядвана от Станимир Стоилов. Изключително поливалентен състезател, който може да се подвизава както на върха на офанзивата, по този начин и по двете крила. Данните демонстрират, че е най-ефективен като №9, само че индикаторите му по фланга също са обнадеждаващи, че може да влиза в ротация с сътрудниците си при потребност.

Мениджърът му Джери Перейра даже твърди, че той е най-силен като ляв външен халф. Агентът дава обещание, че " сините " почитатели ще се впечатлят от новото попълнение, най-много поради това, че играел характерен бразилски футбол, изпълнен с трикови отигравания и голям брой атрактивни осъществявания.

Уелтън има качествата и да провежда играта на своите тимове, само че в Левски надали ще има тази опция, най-много поради потвърдени имена на тази позиция като Георги Миланов, Боби Цонев, Димитър Костадинов и така нататък
 Цунами: Левски е огромна опция за мен, клубът постоянно е измежду първите в България
Цунами: Левски е огромна опция за мен, клубът постоянно е измежду първите в България

Обясни за прякора си

Минус във визитката му са честите жълти картони, които несъмнено няма да се харесат на Стоилов. Дисциплината ще бъде едно от първите неща, над които треньорският щаб на Левски ще акцентира при работата си с нападателя.

В персоналния си живот Уелтън може да се похвали с едно дете и пламенна обич с дамата на сърцето му Стефани. Двамата даже са се врекли във честност пред Бог. Фен е на татуировките, като една от тях, на която написа " Благословен! ", е разположена на неговия врат.
 Снимка 559068
Източник:

Оттук насетне Уелтън има задачата да завоюва любовта и на " синята " аудитория. А дали ще тръгне по стъпките на сънародниците си Лусио Вагнер, Жоазиньо и Зе Соареш, следва да разберем.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР