Отборът на Лестър победи с 2:0 Евертън като гост в

...
Отборът на Лестър победи с 2:0 Евертън като гост в
Коментари Харесай

Лестър надви Евертън като гост, Тилеманс поведе лисиците с феноменален гол

Отборът на Лестър победи с 2:0 Евертън като посетител в мач от 15-ия кръг на Висшата лига. Юри Тилеманс поведе " лисиците " към триумфа с гол-бижу в 45-ата минута, а Харви Барнс оформи крайния резултат в 86-ата минута.

Лестър стартира мощно мача и още в 4-ата минута Патсон Дака бе покрай това да се разпише. Той шутира от границата на назателното поле, само че стража на Евертън отрази удара.

В 43-ата минута Патсон Дака имаше добра опция да осъществя, само че Джордан Пикфорд се намеси и избави.

Първият гол за Лестър пристигна в края на първото полувреме, когато след избита топка, Юри Тилеманс нанесе необикновен изстрел, който срещна напречната греда и влезе - никакъв късмет за стража на Евертън.

В началото на второто полувреме, Доминик Калвърт-Люин получи отлично подаване в наказателното поле, само че пропусна златния късмет да удвои преднината на " лисиците ". В 60-ата минута пък Джеймс Мадисън имаше късмет да направи това, откакто стреля от границата на наказателното поле, само че ударът му разтресе вратата, откакто срещна гредата. 

След страхотна офанзива на " лисиците ", в която Джеймс Мадисън изигра основна роля през 86-ата минута се стигна и до второто попадение за гостите. Мадисън центрира в наказателното поле на Евертън, а там Харви Барнс изпрати топката в мрежата.

Отборът на Лестър се изкачи до 13-то място във Висшата лига след спечелването на трите точки. Евертън пък остана на 15-то място с актив от 14 точки, еднакъв с този на " лисицте ".

 
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР