Отборът на Лече постигна първата си победа за сезон 2019/2020

...
Отборът на Лече постигна първата си победа за сезон 2019/2020
Коментари Харесай

Лече хвана бика за рогата и взе първа победа

Отборът на Лече реализира първата си победа за сезон 2019/2020 в Серия А, като в същото време нанесе дебютно проваляне за Торино през акцията. В последния мач от 3-ия кръг на калчото салентинците удариха „ биковете” с 2:1 на личния им терен.

Диего Фариас откри резултата за Лече в 35-ата минута след собствен превъзходен пробив отдясно. 29-годишният бразилец мина около двама играчи на противника в пеналта, с цел да стреля мощно към вратата на Салваторе Сиригу. Стражът се оправи с този шут, само че мазета топката право към Фариас, който този път нямаше амнистия – 0:1.

Торино се подвигна на взлом в първите минути на втората част и първо попадение на Андреа Белоти в 53-ата минута беше анулирано поради засада. Само три минути по-късно обаче Андреа Табанели от Лече задържа противник при борба за позиция преди статично състояние и по този начин домакините получиха углавен удар. От бялата точка Белоти изравни резултата с компактен шут – 1:1.

Това обаче не попречи на Лече да продължи да бъде по-настоятелния отбор. Съвсем разумно Марко Манкосу за повторно изведе гостите напред в резултата. В 73-атаминута Марко Калдерони изпрати същински снаряд към Сиригу от към 28 метра. Италианският национал боксира топката право на пътя на Манкосу, който без да прекъсва тичането си засече от воле в мрежата – 1:2.

Пет минути по-късно резервата в редиците на салентинци Хума Бабакар можеше да довърши Торино, като Сиригу остави вярата за „ биковете” жива.

Въпреки всичко Торино не съумя да се пребори макар, че 4-минутното продължение се усили най-малко двойно. Съдията Антонио Джуа прибегна до ВАР, с цел да прегледа обстановка за възможна дузпа в интерес на домакините, но до присъждане не се стигна.

Във краткотрайното класиране Торино се смъкна до 6-ото място с 6 пункта, до момента в който Лече напусна дъното и се изкачи до 18-о място с 3 точки.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР