Отборът на Латвия, който спря България в елиминациите на ЕвроБаскет

...
Отборът на Латвия, който спря България в елиминациите на ЕвроБаскет
Коментари Харесай

Латвия взе последната виза за Дивизия “А”

Отборът на Латвия, който спря България в елиминациите на ЕвроБаскет Дивизия “В”, взе последната виза за класиране в елита на Европа при 20-годишните младежи. Латвийците победиха Русия със 76:62 в срещата за трето място и следващата година ще играят в Дивизия “А”, тъй като промоция печелят първите три тима в крайното класиране на ниския ешелон на Стария континент.

Балтийците отстраниха българите в четвъртфиналите, а през вчерашния ден отстъпиха на Полша в полуфиналите, само че през днешния ден си осигуриха по този начин мечтаното нанагорнище.

Латвия пречупи руснаците в третата четвърт на днешния дуел в зала “Универсиада”, откакто в първото полувреме бе най-вече догонващия в резултата тим. В десетте минути след почивката сънародниците на Кристапс Порзингис вкараха двойно повече от противника (20:10), а по-късно ловко затвориха мача в своя изгода и завоюваха със 76:62.

Артурс Страукнис поведе спечелилите с 24 точки и 10 битки. Робертс Блумбергс завърши с 13 точки и 13 битки, а Едгарс Кауфманс вкара 12 точки.

Александер Кхоменко бе най-резултатен за Русия с 13 точки.

СТАТИСТИКА
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР