Отборът на Казахстан поведе с 2-0 победи срещу България в

...
Отборът на Казахстан поведе с 2-0 победи срещу България в
Коментари Харесай

Янаки Милев се бори, но не успя срещу Александър Бублик

Отборът на Казахстан поведе с 2-0 победи против България в конфликта сред двата отбора за Купа " Дейвис ", откакто във втория сингъл за деня първата ракета на гостите Александър Бублик надигра в два сета Янаки Милев, който направи своя дебют за страната ни в конкуренцията.

На централния корт на Българския народен тенис център (БНТЦ) 19-годишният Милев сподели борбеност против международния №29, само че в последна сметка отстъпи с 4:6, 1:6 за малко повече от час игра.

В първата част българинът беше изцяло равносилен на Бублик, като даже в деветия гейм имаше късмет да пробие и да получи право да сервира за сета, само че носителят на две АТР трофеи се оправи, след което на собствен ред се възползва от късмет да вземе подаването на своя противник и по този начин да постави точка на разногласието след 6:3.

Вторият сет, за жалост, се разви не съгласно желанието на българската аудитория, защото Александър Бублик реализира ранен пробив и по-късно нямаше компликации да затвори мача след 6:1 в своя изгода.



По този метод казахстанците към този момент имат задатък от два победи в конфликта против България и имат нижда от единствено един триумф, с цел да си подсигуряват място в квалификациите за Финалите на Купа " Дейвис " следващата година.

За българския отбор пък няма друга опция с изключение на да търси победи във всеки един от трите дуела в утрешния ден, в случай че желае да стигне до крайния триумф.

Припомняме ви, че в неделя програмата стартира в 11:00 часа с мач на двойки, в който един против различен се изправят тандемите Александър Лазаров/Александър Донски и Андрей Голубьов/Александър Недовьесов. При потребност след това ще се изиграят и още един или два мача на сингъл.



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР