Отборът на Испания стана първият финалист на световното първенство по

...
Отборът на Испания стана първият финалист на световното първенство по
Коментари Харесай

Испания е първият финалист на световното първенство по футбол за жени след трилър срещу Швеция

Отборът на Испания стана първият финалист на международното състезание по футбол за дами в Австралия и Нова Зеландия, откакто в полуфиналите надигра с 2:1 състава на Швеция след изключителна драма на " Идън Парк " в новозеландската столица Оукланд.

Двата европейски тима предложиха същинско представление на почитателите по трибуните, в което най-хубавото беше непокътнато за последните минути след 80-ата.

След като до този миг нулевото тъждество властваше на терена, девет минути преди края на постоянното време резервата Салма Паралуельо даде задатък на " Ла Фурия ", възползвайки се от недобро изчистване на топката от страна на шведската защита, което ѝ разреши да се разпише с удар от към 9-10 метра.

В 88-ата минута обаче " трите корони " дадоха отговор с балонно центриране в наказателното поле, което откри Лина Хуртиг, а тя с глава смъкна топката към непокритата Ребека Бломквист и с акуратен изстрел нападателката на Волфсбург възвърне паритета.

Още в идващото си нахлуване обаче испанките извършиха бързо ъглов удар, след който кълбото стигна до капитана Олга Кармона Гарсия, а тя с техничен удар трансферира вратаря на Швеция Зечира Мушович, хвърляйки в възторг цялата аварийна пейка на " Ла Фурия Роха " отпред със селекционера Хорхе Вилда.

Този път шведките не съумяха да реагират и по този начин в неделя (20 август) Испания ще играе на своя първи край на международно състезание по футбол за дами в историята си.

Съперникът на иберийките пък ще бъде избран във втория полуфинал, който опълчва един против различен съдомакина Австралия и европейски първенец Англия. Сблъсъкът е в сряда (16 авгус) от 12:50 часа българско време и ще бъде излъчен НА ЖИВО в ефира на Българска национална телевизия 3!





Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР