Отборът на Хетафе изненадващо победи с 1:0 в среща от

...
Отборът на Хетафе изненадващо победи с 1:0 в среща от
Коментари Харесай

Имаме новина: Реал Мадрид стартира 2022 година със загуба!

Отборът на Хетафе изненадващо победи с 1:0 в среща от 19-ия кръг на испанската , която беше първа за двата отбора през новата 2022 година. Тимът на Карло Анчелоти сътвори прекомерно малко положения, а домакините играха доста дисциплинирано и заедно в защита и това им донесе трите точки.
За първи път от 7 мача насам Хетафе вкара гол на " белия балет ", а успеха бе първа от 10 години насам против този съперник (26 август 2012 година, 2:1)!
Енес Юнал изведе своя тим напред в резултата още в 9-ата минута, възползвайки се от неточност на Едер Милитао. Хетафе пропусна още един късмет за 2:0, а по-късно се развихри към 5-минутна буря пред тяхната врата. Това бяха най-силните минути на Реал Мадрид в целия мач, само че горната греда отхвърли Лука Модрич, а Тони Кроос видя по какъв начин шутът му мина мъчително покрай горния ляв ъгъл.
През втората част в игра се появиха Еден Азар, Марсело, Иско, Диас и Питър Гонсалес, само че това не даде резултат... Липсата на Винисиус пък бе ОЧЕВИДНА!
Така отборът на Карло Анчелоти започва със загуба новата година (първа от три месеца насам), само че към момента има задатък от 8 точки пред втория Севиля, които обаче са и с два мача по-малко. Хетафе пък продължи прелестната си серия вкъщи и към този момент има актив от 18 точки (16-о място в Ла Лига).
Ето по какъв начин се разви мачът на стадион " Алфонсо Перес ":
ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ
Още във втората минута Родриго получи прекрасен извеждащ пас зад отбраната, само че не съумя да овладее топката по най-хубавия метод и тя му избяга. В деветата минута Енес Юнал се възползва от бавните дейности на Милитао, лиши му притежанието на границата на наказателното поле и не остави никакъв късмет на Куртоа - 1:0 за Хетафе !

До 14-ата минута футболистите на Карло Анчелоти бяха изгубили топката цели 14 пъти... Малко преди този момент домакините можеха да поведат и с 2:0 - Алаба върна топката към вратаря, само че доста леко, Куртоа се хвърли на шпагат, с цел да я почисти пред краката на голмайстора Юнал, а тя отиде на пътя на различен състезател в синьо! Той обаче разочарова с осъществяването си и шутира едва по тревата право в ръцете на стража на Реал Мадрид.
Това сякаш ядоса водача в Ла Лига и Лука Модрич на два пъти бе покрай изравнително попадение, като при втория му изстрел топката разтресе напречната греда ! Натискът се ускори и в 20-ата минута шут на Тони Кроос от към 12 метра мина на сантиметри от горния ляв ъгъл на Сориа.

Постепенно гневното движение се поуспокои, а гостите поеха цялостна самодейност върху протичащото се на терена. След 40 минути игра притежанието на топката бе 80:20 в интерес на " белия балет ", само че изстрелите в очертанията на вратата към момента бяха 1:1. В заключителните секунди на първото полувреме Хетафе можеше да удвои задатъка си, само че Едер Милитао се реваншира в известна степен за грешката си, заставайки на пътя на топката, която отиваше в долния ляв ъгъл на Куртоа.
ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ
Карло Анчелоти направи две смени още на почивката - в игра се появиха Марсело и Еден Азар на мястото на Менди и Марко Асенсио! В началото на втората част Родриго бе избутан на скорост и падна неприятно върху лявото си рамо. След намесата на лекарите на Реал обаче, офанзивният футболист се изправи и продължи мача.




Минутите продължаваха да изтичат, а футболистите на Реал Мадрид не приличаха на себе си и мъчно успяваха да провеждат добра офанзива. В 66-ата в игра се появи Мариано Диас, заменяйки Родриго. 60 секунди по-късно Карим Бензема направи двойно подаване с Марсело и излезе на стрелкова позиция към точката на дузпата, само че шутът му бе не съвършен и срещна главата на бранител.
В 75-ата минута Каземиро нанесе страховит удар от към 20 метра, а Сориа мазета с опитност за наслада на домакинските почитатели на " Алфонсо Перес ". Малко по-късно Тони Кроос нокаутира бранител на Хетафе с бомбен изстрел.


В последните 10 минути Карло Анчелоти реши да пусне в игра Иско и 19-годишния Питър Гонсалес, а сменените футболисти бяха Лукас Васкес и Тони Кроос. В 90-ата минута Иско стреля с глава след центриране, само че Сориа се намеси добре и улови несъмнено.
Стартови сформира:
Хетафе (5-3-2): Сориа, Суарес, Алмада, Митрович, Куенка, Мирамонтес, Аленя, Максимович, Арамбари, Юнал, Рамирес
Реал Мадрид (4-3-3): Куртоа, Менди, Милитао, Алаба, Васкес, Кроос, Модрич, Каземиро, Родриго, Бензема, Асенсио
* Коя българска ТВ ще излъчи мача - научете
ПРЕДИ СБЛЪСЪКА
Реал Мадрид е водач в подреждането с актив от 46 точки, до момента в който Хетафе е на 16-о място с едвам 15 пункта. За последно двата отбора се изправиха един против различен на 18 април 2021 година (33 кръг, сезон 2020/21) и приключиха 0:0 на стадион " Алфонсо Перес ".

* Любопитно е да се означи, че Хетафе не е вкарвал гол на Реал от 2018 година насам или другояче казано - седем " сухи " мача подред!
В последните си изяви за 2021 година и двата тима записаха победи - момчетата на Кике Санчес Флорес се постановиха над Осасуна с 1:0, а тези на Карло Анчелоти надделяха Атлетик Билбао като посетители с 2:1.
Източник: sportlive.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР