Отборът на Хърватия победи Мароко с 2:1 в мача за

...
Отборът на Хърватия победи Мароко с 2:1 в мача за
Коментари Харесай

Хърватите взеха бронзовите медали в Катар след победа над Мароко

Отборът на Хърватия победи Мароко с 2:1 в мача за третото място на Световното състезание по футбол в Катар. Така хърватите за повторно в историята си печелят бронзовите медали от Мондиал, откакто сториха това и през 1998-ма година.

Двубоят на стадион " Халифа Интернешънъл " в Доха стартира вихрено и хърватите поведоха в резултата още в седмата минута след прелестно осъществяване на заучено състояние от свободен удар, приключено с глава от централния бранител Йошко Гвардиол. Мароко отговори бързо и изравни единствено след две минути, откакто Ашраф Дари се разписа с глава отблизо разстояние. Следващите минути бяха равностойни, като и двата отбора имаха шансове, само че още веднъж " ватрените " излязоха напред в 42-та минута, когато Мислав Оршич вкара с доста акуратен фалцов удар, който трансферира вратаря Боно.

След почивката играчите на Валид Реграги натиснаха в търсене на изравнителен гол, като най-хубавият късмет за " атласките лъвове " се откри 15 минути преди края, само че вратарят на Хърватия Доминик Ливакович се намеси чудесно при удар от непосредствена непосредственост на Юсеф Ен-Несири. Хърватия също имаше късмет да стигне до нов гол на контраофанзива, само че Матео Ковачич стреля неопределено от комфортна позиция. В последната минута на добавеното време Мароко бе покрай това да изпрати мача в продължения, само че ударът с глава на Ен-Несири мина на сантиметри над гредата.

В последна сметка до нови голове не се стигна и Хърватия завоюва с 2:1, с цел да грабне бронзовите медали от Мондиал 2022. По този метод хърватите са в топ 3 на света на втори следващ Мондиал след второто си място преди четири година, до момента в който Мароко записва рекордно класиране за африкански отбор с четвъртата си позиция. /БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР