Отборът на Франция се класира за полуфиналите на Европейското първенство

...
Отборът на Франция се класира за полуфиналите на Европейското първенство
Коментари Харесай

Франция се класира за полуфиналите на Евроволей 2023 за мъже след чиста победа над Румъния

Отборът на Франция се класира за полуфиналите на Европейското състезание по волейбол за мъже, което се организира в Италия, България, Северна Македония и Израел. В последния мач във Варна от шампионата олимпийските първенци победиха Румъния с 3:0.

Срещата стартира извънредно оспорвано, като до 9:9 резултатът бе изравняван девет пъти. След това румънците поведоха с 2 точки и поддържаха тази разлика до 20:20, когато Франция изравни. След това домакините направиха две серии от по две следващи точки и взеха първата част с 25:22.

През втората част Франция сподели най-хубавото от себе си. Домакините започнаха стремително и поведоха с 6:0, а малко по-късно и с 10:3. Сервисът на „ петлите “ беше на положително равнище, както и играта им на обсада и в офанзива. Франция продължи да натрупа преднина, която доближи 10 точки при 20:10. Олимпийските първенци затвориха без никакви проблеми гейма с 25:14 и поведоха с 2:0.

Румъния сподели доста добра игра при започване на третата част и съумя бързо да дръпне с 5:0. Франция стопи пасива си до единствено точка при 10:11, само че румънците още веднъж взеха задатък от четири точки при 15:11. Франция изравни в края на гейма при 24:24, като румънците пропиляха общо четири сетбола и изгубиха гейма с 25:27, а с това и мача с 0:3.

Франция ще играе на полуфиналите против спечелилия от срещата Италия – Нидерландия.




Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР