Отборът на Финикс Сънс записа 16-ти пореден успех в НБА,

...
Отборът на Финикс Сънс записа 16-ти пореден успех в НБА,
Коментари Харесай

Финикс удържа устрема на Бруклин за 16-та поредна победа

Отборът на Финикс Сънс записа 16-ти следващ триумф в НБА, откакто победи Бруклин Нетс със 113:107 като посетител. В " Барклейс Сентър " домакините на два пъти правеха опит да стопят огромната преднина на Сънс, само че в последна сметка устремът им бе удържан и Финикс продължи победната си серия.

Гостите започнаха по-силно дуела и доникъде на втората част водеха с 20 точки, само че Кевин Дюрант и компания не се отхвърлиха и понижиха пасива си до 5 малко преди почивката. Последва нова мощна серия на Финикс и задатък от 22 точки малко след началото на заключителната четвъртина, а късният взлом на Нетс стигна за понижаване на разликата до шест точки при финалната сирена.

Девин Букър вкара 30 точки за спечелилите, а ветеранът Крис Пол добави 22 точки, 8 битки и 5 асистенции. Силно от пейката се включи ДжаВейл МакГий с 10 точки и 10 битки за 16 минути игра. За Бруклин над всички бе Дюрант с 39 точки, 9 битки, 7 асистенции и 4 откраднати топки, а Джеймс Хардън осъществя трипъл-дабъл - 12 точки, 13 битки и 14 асистенции.

По този метод Финикс се приближи единствено на една победа равнене на най-дългата победна серия в историята на тима. " Всички знаят, че крайната цел е шампионската купа, само че в случай че не се наслаждаваш на дребните победи, какво въобще правиш, по дяволите? ", разяснява водачът на Сънс Крис Пол. Финикс ще има сложна задача за рекордното достижение - в идващия си мач отборът приема водача в Западната конференция Голдън Стейт Уориърс (17-2).

" Чакам мача с неспокойствие. Ясно е, че не е основен мач от плейофите, само че ще бъде на високо равнище, двата тима с най-хубави индикатори един против различен, ще бъде занимателен мач с висок интензитет ", сподели Букър. Финикс също има 17 победи от началото на акцията, само че една загуба повече - 3. От своя страна Бруклин е водач на Изток с баланс 14-6.

Останалите резултати:

Севънтисиксърс - Тимбъруулвс 120:121 (две продължения)

Хоукс - Никс 90:99

Кавалиърс - Меджик 105:92

Булс - Хийт 104:107

Рокетс - Хорнетс 146:143 (след продължение)

Маверикс - Уизардс 114:120

Джаз - Пеликанс 127:105.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР