Отборът на Ferrari ще продължи да въвежда подобрения по своя

...
Отборът на Ferrari ще продължи да въвежда подобрения по своя
Коментари Харесай

Ferrari ще продължи с подобренията на болида си

Отборът на Ferrari ще продължи да вкарва усъвършенствания по своя болид SF1000 до края на сезона, откакто от Скудерия най-сетне откриха верния път в развиването на проблематичния автомобил.

От началото на годината „ Черните кончета “ имат регистрирани едвам два подиума с помощта на Шарл Льоклер в конкуренциите за Гран При на Австрия и Гран При на Англия, като това бе пряк резултат от нестабилното шаси и по-слабия по отношение на предходната година мотор на италианците.

В Гран При на Русия обаче Ferrari направи първи по-сериозен скок в вярната посока на развиване на SF1000, а допълните усъвършенствания за Гран При на Айфел предишния уикенд дадоха резултат и в съботната подготовка, Льоклер приключи четвърти. В надпреварата на „ Нюрбургринг “ обаче, монегаскът бе с доста по-слабо движение от това на водачите и се смъкна до седмата позиция на финала, една от главните причина за това бе студеното време, което провокира блистеринг в първия комплект гуми на Льоклер, което му коства ужасно доста време.

Шефът на тима Матиа Биното счита, че верните стъпки в последните стартове слагат добра основа за напредване назад към челото на колоната до края на тази акция и през идната, когато разпоредбите ще се запазят непроменени.

„ Не чакахме толкоз добър резултат от последните усъвършенствания. Те бяха дребни допълнения към пакета, който въведохме в Русия. Но те проработиха доста добре и фактът, че корелацията сред данните на пистата и тези от въздушния тунел са толкоз положителни ни дава очаквания за бъдещите усъвършенствания. Ще има още усъвършенствания до края на сезона, които също ще са значими. За нас е значимо да продължим да развиваме колата, само че още по-важно е посоката на развиване да е вярна както за тази, по този начин и за идната година “, показа Биното след уикенда в Германия.

В класирането при тимовете шест кръга преди края на сезона, Ferrari се намира на шеста позиция с актив от едвам 80 точки, като изоставането им от петия – Renault, е цели 34 пункта.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР