Отборът на Добруджа продължава да се намира в сериозна финансова

...
Отборът на Добруджа продължава да се намира в сериозна финансова
Коментари Харесай

Финансова криза в Добруджа, може и да не започне сезона

Отборът на Добруджа продължава да се намира в сериозна финансова обстановка. Тимът от Трета лига даже може да не стартира сезона, разгласи основният управител треньор на тима Светослав Петров.

Годишният бюджет е изхарчен за 4 месеца, означи той. Не са плащани осигуровки, превоз и пране от началото на годината, заяви още той.

„ Мисля, че виновността е колкото на някои някогашни членове на Управителния съвет, толкоз и на кмета, тъй като продължава да дава обещания, които не се съблюдават. Миналата година от бюджета на клуба са изхарчени пари за седалки на стадиона, които е заречен след това да бъдат възобновени. Клубът е получил и заем от „ Жилфонд “, който Управителният съвет няма по какъв начин да позволи, а в този момент би трябвало да се връща с лихви. Този заем е част от насъбраните отговорности. Аз повече не желая да заплащам непознати неточности “, съобщи Светослав Петров.

Той е безапелационен, че отпуснатите от държавното управление на Бойко Борисов 200 000 лева за стадион „ Пионер “ са били изцяло задоволителни за възобновяване на един огромен терен, а вместо това са изхарчени от общината без да има някакъв резултат. Светослав Петров сподели оферта, която е получил при предходния си престой в „ Добруджа “, за построяването на игрище с размери 8500 кв. м. с трева, поливна система, дренаж и порти на стойност 149 000 лева с Данък добавена стойност.

„ Надявам се да надделее здравият разсъдък във всички и да успеем да обединим старания към това да съхраним клуба. В момента няма по какъв начин да мисля за първо място или Б група. В момента мислите ни са ориентирани към това по какъв начин да запазим клуба, тъй като всеки ден излиза нещо ново и се чудим от кое място да намерим пари. Получава се по този начин, че новите членове на Управителния съвет дават пари, с които се покриват остарели отговорности. До Нова година задачата ни е да стабилизираме клуба, тъй като ситуацията въобще не е положително “, добави Светослав Петров.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР