Отборът на Черноморец 1919 Бургас, воден от Слави Костенски записа

...
Отборът на Черноморец 1919 Бургас, воден от Слави Костенски записа
Коментари Харесай

Черноморец спечели регионалното дерби с Несебър и продължава борбата за Втора лига

Отборът на Черноморец 1919 Бургас, воден от Слави Костенски записа четвърта победа от началото на сезона и продължава битката за Втора лига, преди дербито идната събота /19-и септември/, от 17:00 часа против Марица в Пловдив. " Акулите " се постановиха с 1:0 вкъщи против Несебър, в районното дерби от 6-ия кръг на Югоизточната Трета лига и към този момент имат 13 точки в своя актив - 4 победи, 1 тъждество и 1 проваляне. Главният арбитър Рюстем Карагерен, който свири дуела на акулите и в Смолян против Родопа, още веднъж искаше да закопае бургазлии и сподели жълти картони на Слави Костенски и Господин Господинов за митинги, само че шансът още веднъж бе с акулите. Черноморец завоюва победа в Смолян с 0:1, вкъщи се наложи над Димитровград с 2:0 и Спартак Пловдив с 1:0, а в Нова Загора записа реми - 1:1 със Загорец. Драмата с Несебър бе цялостна, като бургазлии още веднъж вкараха в продължението на дуела - в 93-та минута, а в мача удариха и пет греди. Мирослав Радев се трансформира в воин този път за Черноморец, откакто означи в продължението на мача. Пиратите пък изгубиха от Сокол в Марково с 2:1, а предната седмица и Горски Извор ги спря вкъщи - 1:1, и по точи метод бургазлии се изравниха с точките по 13 с Марица преди дербито в събота. Черноморец загуби предния кръг от Розова котловина в Казанлък с 3:2, като второто попадение на Мариян Тонев падна прекомерно късно в края на мача, а розите означиха три попадения през първата част, а Милен Танев изравни за 1:1. Тежки визити се обрисуват за акулите, само че те не би трябвало да губят точки, в случай че желаят да изпълнят задачата. През този сезон се вижда, че бургазлии мъчно печелят своите мачове, само че по-важното е да натрупат точки. Късата пейка също си оказва въздействие, само че когато печелиш никой не може да те съди.

Слави Костенски пусна още веднъж състава, с който започваше в предните мачове, като направи няколко промени, пускайки в стартовите 11 Симеон Русев и Антон Узунов, който донесе триумфа с 1:0 против Спартак Пловдив. Капитанът Мартин Теменлиев бе под рамката, а в защита за домакините действаха Слави Шопов, Стоян Кижев, Стоян Вергиев и Стоян Мантаров. В халфовата линия бяха Валентин Иванов - Чалъма, Даниел Бенчев, Милен Танев и Симеон Русев, а в предни позиции Мариян Тонев и Антон Узунов водеха офанзивата на акулите. След почивката обаче влезе златната запаса в този мач Мирослав Радев, който донесе триумфа за домакините надълбоко в добавеното време. Останалите на пейката бяха Любомир Божинов, Жулиен Парушев, Мустафа Мустафа, Нуретин Пюскюлю, Стилиян Станчев, Мирослав Радев и вратаря Мартин Шейтанов.

Преди почивката Черноморец наложи напън и още в 7-та минута това даде резултат, а Милен Танев нацели напречната греда след рикошет. След още няколко статични положения за домакините, можеше да падне и първото попадение, само че това не се случи. След половин час игра, след ново статично състояние, Милен Танев удари за повторно гредата. Пет минути по-късно, след центриране от корнер, бранителят Стоян Вергиев с глава нацели горната греда, само че кълбото още веднъж не влезе във вратата на Марио Исаков. След почивката Черноморец още веднъж продължи да бъде по-активният отбор на терена, само че топката по този начин и не влизаше след следващите рискове, а вратарят на делфините Марио Исаков за следващ път сподели класа под рамката. В 82-та минута Мариян Тонев след атрактивно осъществяване със задна ножица принуди бранител на Несебър да избие от голлинията, а кълбото още веднъж срещна напречната греда. Домакините имаха искания, че топката е предходна голлинията, само че Карагерен не мислеше по този начин. В 93-та минута обаче основният арбитър нямаше какво да стори и Черноморец вкара по този начин скъпото попадение, с което завоюва срещата. След центриране от свободен удар диагонално на Милен Танев в купа от играчи в наказателното поле, Стоян Мантаров засече топката с глава, а кълбото се отби и до него бе Мирослав Радев, който от дребния пеналт с крайник я прати в мрежата за крайното 1:0.

След следващия триумф водач е Загорец Нова Загора с 16 точки, следван от Атлетик Куклен и Гигант Съединение с по 15, само че тези тимове нямат искания за по-горна група, а Черноморец и Марица са с по 13 на идващите места.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР