Отборът на Черно море записа своята 10-ата победа от началото

...
Отборът на Черно море записа своята 10-ата победа от началото
Коментари Харесай

Черно море победи минимално Арда и се върна на върха в Първа лига

Отборът на Черно море записа своята 10-ата победа от началото на сезона в Първа лига, надигравайки с минималното 1:0 вкъщи състава на Арда Кърджали в среща от 16-ия кръг на родното състезание.

На стадион " Тича " във Варна домакините бяха по-добри през първите 45 минути, в които обаче те не съумяха да намерят метод да преодолеят вратаря на кърджалии Анатолий Господинов.

След почивката силите се поизравниха, като още в откриващите секунди на полувремето гол на Преслав Боруков за Арда беше анулиран поради засада.

Впоследствие и двата отбора пропиляха по една отлична опция да открият резултата, като Даниел Димов не съумя да вкара с глава от близко, а в 79-ата минута изстрел на Абубакар Тунгара от отбора на гостите беше отразен с крайник от стража на варненци Иван Дюлгеров.



Само 120 секунди по-късно падна и единственото попадение в срещата, когато вратарят на Арда Анатолий Господинов сбърка съдбовно, подарявайки топката на Велислав Василев. Фланговият футболист побърза да комбинира с Васил Панайотов, който овладя на гърди и с второто си допиране капитанът на Черно море прати кълбото в мрежата на гостите, носейки трите точки на своя отбор.

Успехът върна " моряците " на върха в класирането на Първа лига с актив от 35 точки, колкото има и отборът на ЦСКА. Момчетата на Илиан Илиев обаче имат леко преимущество, защото имат един маркиран гол на непознат терен допълнително по отношение на " алените " в директните дуели посред им. Разбира се, двата тима са се срещали единствено един път дотук през акцията и то на стадион " Българска войска ".

В същото време Арда Кърджали пропусна да се разпише в пета поредна среща от шампионата и след днешната загуба остава на 6-ото място с 25 пункта.



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР