Отборът на Черно море входира официална жалба срещу съдийството на

...
Отборът на Черно море входира официална жалба срещу съдийството на
Коментари Харесай

Черно море пусна жалба срещу съдията на мача с Левски

Отборът на " Черно море " входира публична тъжба против съдийството на мача с " Левски " от 26-я кръг на шампионата, оповестяват от клуба.

“Моряците ” позволиха проваляне с 0:2 от “сините ”, а дуелът бе белязан от редица противоречиви съдийски решения в ущърб на варненци.

Апелираме за това да се работи съответно в сходство с Правилника на футболното съдийство и Правилата на играта футбол, да се регистрира фактът, че сега българския футбол на всички равнища е с извънредно неприятен имидж, има огромно публично неодобрение и значително това се дължи точно на несъответстващо и поръчково съдийство, което НЕЗАБАВНО ТРЯБВА ДА съдебна експертиза ПРОМЕНИ. Също по този начин следва да бъде изработен изчерпателен разбор за съдията Чинков. Дали той има морално-волеви качества да управлява срещи от първокласен футбол напрегнат или е интернационален арбитър заради друга служебна обязаност.

По хипотеза съдиите са самостоятелни и следва да вземат решения по-време на срещите, само въз основа на разпоредбите на играта футбол, съдийския устав и вътрешното си разбиране.

Също по този начин обръщаме внимание, че една остаряла и отрицателна процедура, продължава, а точно при срещи с присъединяване на тим от гр. София, съдийската бригада да е от същия град. Тази процедура е безусловно неприемлива и в прорез с етичните правила в спорта и би трябвало да бъде прекъсната. Съдийската комисия следва да сложи при равни изискванията участниците в конкуренцията, а не по този метод да толерира един от тях в нарушаване на правилата на честната игра.

Във видеото поместваме една дребна, само че основна част от мача, в която футболисти на Левски не получават жълти картони, съгласно критерия на Волен Чинков против играчи на Черно море. Дори има обстановка, в която състезател на “сините ” рита без топка Евгений Сердюк, само че и тази обстановка е подмината от рефера.

Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР