Отборът на Черно море - БАСК, завърши по мечтания начин

...
Отборът на Черно море - БАСК, завърши по мечтания начин
Коментари Харесай

Черно море триумфира във Висша лига, ще участва в Супер Волей от следващия сезон

Отборът на Черно море - БАСК, приключи по мечтания метод своето присъединяване във Висшата лига за сезон 2022/2023, откакто във финалния дуел се пребори след същинско волейболно шоу в пет гейма с тима на Миньор (Перник).

Освен купата от втория ни ешалон в мъжкото направление, триумфът значи за варненци и освен това, защото първото място им обезпечава позиция в мъжкия ни от идващия сезон.

Финалният дуел сред двата отбора, състоял се на безпристрастен терен в гр. Стара Загора, беше извънредно оспорван, като двата отбора демонстрираха голямо предпочитание за битка и състезателен дух.

За благополучие на волейболните почитатели, които следиха срещата директно в ефира на B1B BOX, мачът, траял над два часа, даде първокласен волейбол, а битката беше за всяка точка.

Черно море 3-2 Миньор Перник (18-25, 25-21, 24-26, 25-14, 15-12)

Перничани стартираха по-уверено в първия гейм, повеждайки още в самото начало с 6-3. Те продължиха да натрупат точкова разлика, като в нито един миг не разрешиха на варненци да вземат самодейността.

Не по този начин обаче се разви вторият сет. След игра " точка за точка " до 10-9, " моряците " съумяха да запишат серия от четири точки (14-10). Въпреки опитите на Миньор да се върне в гейма и да притисне противника, Черно море не позволи изненади и завърза резултата.

Изключително оспорван се оказа третия гейм, в който Миньор започва стремително за 7-3 в своя изгода, само че варненци се върнаха в играта при 15-15, а по-късно взеха преимущество при 21-17. Перничани демонстрираха здрави нерви и в последните минути обърнаха развоя на събията, измъквайки гейма с сполучлив блок за 26-24 в своя изгода.

Това обаче не попречи на " моряците " да намерят вярната мотивация в четвъртия гейм, като те безусловно преобладаваха във всички детайли и пречупиха противника с 25-14.

Миньор влезе по-зле в решаващия сет (2-4), само че след шест следващи точки в своя изгода (и единствено две за Черно море), перничани даже взеха самодейността при 8-6 след две сполучливи блокади. Двата отбора се бориха до последно за всяка точка, само че варненци съумяха да наложат волята си в заключителните разигравания и се поздравиха с успеха (15-13), след две сполучливи блокади на Борис Начев, който направи разликата при 12-10. 11-10.
 Общото заседание на Българската федерация по волейбол одобри бюджета за 2022 година
Общото заседание на Българската федерация по волейбол одобри бюджета за 2022 година

Президентът на централата Любомир Ганев показа финансов план за сезона на делегатите, които го поддържаха единомислещо при гласуването
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР