Отборът на Челси се класира безпроблемно за следващия етап в

...
Отборът на Челси се класира безпроблемно за следващия етап в
Коментари Харесай

Мощен Челси мина с лекота през Нотингам Форест в Купата на Лигата

Отборът на Челси се класира безпроблемно за идващия стадий в шампионата за Купата на Лигата в Англия след погром над Нотингам Форест с 5:1 в мач от 1/16-финалите.

За домакините от Лондон се разписаха - с хеттрик Миши Батшуай, Кенеди и Чарли Мусонда, а в добавеното време на мача за гостите прецизен бе Тендай Дариква.

"Сините " преобладаваха напълно и изцяло направляваха мача против отбора от Чемпиъншип.

Първият гол за Челси падна в 13-ата минута, когато 21-годишният бразилец Кенеди засече отличен пас от германеца Антонио Рюдигер и откри резултата за 1:0.

Второто попадение пристигна в 19-ата минута. Миши Батшуай се разписа за 2:0 след прекрасен свършек на следващата офанзива на Челси.

Давиде Дзапакоста вкара още веднъж топката в мрежата на Нотингам в 25-ата минута, само че попадението не бе зачетено поради засада.

Даниел Фокс опита удар в 27-ата минута към вратата на домакините, само че прати топката прекомерно високо. Малко по-късно и Кенеди пропусна на собствен ред за Челси.

Чарли Мусонда бе индивидът, който направи резултата 3:0 за лондончани. с десния крайник Мусонда прати топката неспасяемо във вратата на Нотингам в 40-ата минута. В самия завършек на полувремето отново той пропусна нова преференциална опция за домакините.

Четвъртият гол на Челси против Нотингам Форест бе въпрос на време и в 53-ата минута Миши Батшуай осъществя за 4:0 в дуела от 3-ия кръг на Купата на Лигата.

Батшуай получи комфортен пас от Еден Азар и нямаше по какъв начин да пропусне още веднъж да се разпише във вратата на Нотингам.

Гостите също имаха няколко по-опасни офанзиви, като в 58-ата Андреас Бухалакис пропусна задачата.

Миши Батшуай оформи хеттрика си в 85-ата минута. Голът бе направен от Кенеди, който шутира мощно, само че топката се отби в гредата и се удари в Батшуай.

Във втората минута на добавеното време на мача Тендай Дариква съумя да се разпише във вратата на първенците и по този начин оформи крайното 5:1 в интерес на Челси.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР