Отборът на Челси победи с минималното 1:0 Нюкасъл в домакински

...
Отборът на Челси победи с минималното 1:0 Нюкасъл в домакински
Коментари Харесай

Челси нарани свраките и извоюва трета поредна победа

Отборът на Челси победи с минималното 1:0 Нюкасъл в домашен мач от 9-и кръг на Висшата лига. Единственото попадение на "Стамфорд Бридж " падна в 74-ата минута и бе дело на Маркос Алонсо.

Домакините държаха самодейността и владееха топката в огромна част от първите 45 минути, само че това донесе единствено две чисти голови благоприятни условия пред вратата на Дубравка.

В 17-ата минута центриране на Хъдсън-Одой отляво стигна до Вилиан, който бе на далечната греда. Бразилецът засече с глава, само че топката мина настрана от задачата.

Три минути по-късно пристигна най-чистото състояние за "сините " през първото полувреме. Ново центриране на Хъдсън-Одой откри Маунт в наказателното поле, който се обърна добре и стреля фронтално, само че Дубравка очакваше сходен удар и мазета брилянтно.

В заключителните минути на полувремето Франк Лампард извърши насилствена промяна, при която Матео Ковачич размени контузилия се Рос Баркли.

До края на първата част не произлезе нищо забавно пред някоя от двете порти. "Свраките " демонстрираха солидна отбранителна игра, която устоя на натиска на "сините " и резервира нулевия резултат на почивката.

През второто полувреме "синята " доминация се усили още повече.

В 56-а минута Тами Ейбрахам беше покрай откриването на резултата, само че не можа да се разпише, откакто засече топката с глава след центриране от ъглов удар.

Десетина минути по-късно Дубравка се намеси чудесно при удар на Кристиан Пулишич. Американецът засече необикновен пас, който разсече отбраната на Нюкасъл и насочи удар в средата на задачата, само че вратарят блесна с брилянтно избавяне.

Натискът на "сините " бе материализиран в 74-ата минута, когато Маркос Алонсо бе необикновено зиведен от Хъдсън-Одой и показва самообладание, изпращайки топката в мрежата на Нюкасъл.

В 80-ата минута удар на Тами Ейбрахам от вътрешността на наказателното поле бе блокиран от Дубравка.

В последните постоянни минути Кийрън Кларк бе покрай това да донесе точка на своя тим. Той се включи добре в центъра на наказателното поле и откри с глава топката, само че тя мина на косъм над напречната греда.

Така Челси реализира своята трета поредна победа във Висшата лига и се намира на втора позиция във краткотрайното класиране с актив от 17 точки. "Свраките " пък се намират в зоната за изпадане със своята 18-а позиция и единствено 8 извоювани пункта.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР