Отборът на Челси победи като гост с 4:2 Бърнли. Три

...
Отборът на Челси победи като гост с 4:2 Бърнли. Три
Коментари Харесай

Пулишич е героят на деня след магически хеттрик и седма поредна победа за Челси

Отборът на Челси победи като посетител с 4:2 Бърнли. Три от попаденията на "Търф Мур " бяха дело на Кристиан Пулишич, който по всичко наподобява, че стартира да се приспособява към британския футбол. В 58-ата минута Уилиан направи 4:0 за "сините ", а в последните минути на срещата Джей Родригес вкара брилянтно попадение за Бърнли. В 89-ата минута Дуайт МакНийл вкара за 2:4 и оформи крайния резултат в срещата.

В първите минути на дуела Бърнли получи опцията да изпрати рисково топката в наказателното поле на Челси, само че отбраната внимаваше и почисти центрираната топка.

В 15-а минута пред Мейсън Маунт се откри чиста опция, само че британският младок не съумя да се възползва. Маунт прибра късо подаване надълбоко в наказателното поле, само че се забави прекомерно дълго с удара и разреши на бранителя на Бърнли да блокира опита му.

Кристиан Пулишич се възползва повече от съвършено от шанса, който Франк Лампард му дава и осъществя първото си попадение за Челси. В 21-ата минута американецът направи страховит пробив, с който преодоля трима бранители на Бърнли и откри пролуката, от която да стреля, с цел да изведе "сините " напред в резултата.

В 25-а минута Бърнли получи добра опция да върне равенството в играта. Ерик Питерс откри пространство на границата на наказателното поле и насочи удар към левия ъгъл на вратата на Кепа Арисабалага. Топката рикошира подло, само че испанският вратар внимаваше и се намеси брилянтно, протягайки дясната си ръка.

Малко по-късно Челси имаше опция да удвои задатъка си, откакто Уилиан насочи превъзходен пас към свободния Пулишич, който шутира към долния ляв ъгъл, само че Ник Поуп показва неповторим инстикт и мазета топката в корнер.

В идващите минути Бърнли направи няколко опита да изравни резултата. В 31-ата минута Ашли Барнс бе останал самичък пред опразнената врата на Челси, само че не съумя да насочи топката и тя мина настрана от дясната греда. Малко по-късно, още веднъж Барнс си освободи пространство на ръба на наказателното поле и нанесе слаб удар, който мина високо над напречната греда.

Последваха дейни минути за Челси, в които "сините " притежаваха топката, разменяха си пасове и изчакваха подобаващ миг за офанзива. Пулишич изпрати подаване към Тами Ейбрахам, който без да се замисли изстреля топката към вратата на Поуп, само че ударът му мина на сантиметри от дясната греда.

В края на първата част Пулишич означи второто си попадение в конфликта. Американецът се възползва съвършено от грешките на отбраната на Бърнли и след втора невероятна самостоятелна демонстрация удвои задатъка на "сините ".

link1 " >  Getty Images
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР