Отборът на Ботев Пловдив победи втородивизионния Черноморец Бургас с минималното

...
Отборът на Ботев Пловдив победи втородивизионния Черноморец Бургас с минималното
Коментари Харесай

Ботев Пловдив победи Черноморец Бургас в контролна среща

Отборът на Ботев Пловдив победи втородивизионния Черноморец Бургас с минималното 1:0 в контролна среща, играна на стадион " Христо Ботев ". Единственото попадение в мача осъществя Димитър Тонев, който бе прецизен от дузпа в 24-ата минута.

" Канарчетата " бяха по-активният тим на терена през целия дуел и справедливо стигнаха до триумфа.

Играчите на Станислав Генчев взеха самодейността още от началото на срещата и в 23-ата минута получиха право да изпълнят дузпа, откакто топката срещна ръката на Петър Патев при удар на Антонио Перера и основният арбитър уточни бялата точката. Зад топката застана Димитър Тонев, който не сбърка, с цел да даде задатък на своя отбор.

Малко по-късно вратарят на Черноморец Димитър Тодоров трябваше да се намесва при рискови удари на Тонев и Джаспър ван Хертъм с глава.

В 33-ата минута гостите от Бургас стигнаха до първото си рисково състояние пред вратата на Ботев. Живко Петков стреля мощно по земя, само че Даниел Кайзер съумя да парира, а по-късно се намеси решаващо и при опита за добавка на Венцислав Гюзелев.

В края на първата част Димитър Папазов и Антонио Перера можеха да удвоят преднината на " жълто-черните ", само че и в двата случая Димитър Тодоров избави.

Десет минути след подновяването на играта през второто полувреме Димитър Тонев се озова на преференциална позиция за пукотевица в наказателното поле на Черноморец, само че завършващият му удар попадна право в обсега на вратаря на гостите. Малко по-късно стражът трябваше да се намесва и при шут на Лъчезар Балтанов.

До края на срещата играчите на Станислав Генчев имаха още няколко рискови обстановки пред вратата на Черноморец, само че на два пъти Абдулайе Траоре не съумя да преодолее Димитър Тодоров.

В неделя Ботев Пловдив ще изиграе още една контролна среща против сръбския Раднички Ниш. Двубоят е от 19:00 часа още веднъж на стадион " Христо Ботев ".




Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР