Отборът на Ботев (Гълъбово) записа първи успех през настоящия сезон

...
Отборът на Ботев (Гълъбово) записа първи успех през настоящия сезон
Коментари Харесай

Ботев с първа победа, Спартак продължава без точка и без гол

Отборът на Ботев (Гълъбово) записа първи триумф през сегашния сезон във Втора професионална лига, откакто в дуел от петия кръг на шампионата победи с минималното 1:0 Спартак (Варна). Единственото попадение на стадион “Трейс Арена” в Стара Загора осъществя Вълчан Чанев в 18-ата минута. Поражението пък бе пето следващо за “соколите”, които не престават да бъдат не просто без извоювана точка, само че и без маркиран гол от началото на шампионата.

Домакините откриха резултата в 18-ата минута, откакто Чанев се разписа с глава след центриране от фаул. През второто полувреме гостите можеха да изравнят резултата, само че ударът на Стефан Иванов с глава отблизо разстояние не откри задачата. В 90-ата минута “соколите” бяха покрай точката, само че защитник на Ботев почисти топката от голлинията.

В ответната офанзива пък вратарят на варненци Иван Иванов игра с ръка отвън наказателното поле, за което получи пряк червен картон. В оставащите три минути до края на мача под рамката на вратата бе ветеранът Иво Иванов.

С триумфа Ботев (Гълъбово) събра 6 точки в актива и и зае 10-то място във краткотрайното класиране. Спартак (Варна) пък остава закотвен на дъното без извоювана точка и маркиран гол. Добрата вест за варненци е, че днешното проваляне е най-малкото от началото на сезона. За миналите пет кръга спартаклии имат позволени 12 попадения.

Втора лига 5 кръг, петък 16 август  Ботев (Гълъбово) 1:0краен резулат  Спартак (Варна)
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР