Отборът на Бостън Селтикс стана последният участник в полуфиналните плейофи

...
Отборът на Бостън Селтикс стана последният участник в полуфиналните плейофи
Коментари Харесай

Бостън отново победи Атланта и се класира напред в плейофите в НБА

Отборът на Бостън Селтикс стана последният участник в полуфиналните плейофи в Източната конференция на Националната баскетболна асоциация (НБА) на Съединени американски щати и Канада.

" Келтите " се постановиха с 4:2 триумфа над отбора на Атланта Хоукс след победа със 128:120 като посетители в шестия мач от серията. Така в идващия кръг на елиминациите баскетболистите на треньора Джо Мадзула ще срещнат състава на Филаделфия 76ърс, който още в събота в профил Бруклин Нетс в серия от четири мача.

Мачът сред Атланта и Бостън бе изцяло равносилен в първите 45 минути, като играта се водеше напълно панер за панер. Това докара до 15 смени на водачеството и 22 изравнявания на резултата. В най-важните минути от срещата обаче гостите, които през предишния сезон стигнаха до финалите, демонстрираха, че разполагат освен с по-здрави нерви, само че и с доста повече опит и класа. Серия от 11:0 за Бостън трансформира закъснение от три точки за " келтите " в тяхна преднина от осем по-малко от две минути преди финалната сирена. При 126:119 " ястребите " получиха някаква светлина в тунела, когато Ал Хорфорд фаулира стрелящия от тройката Богдан Богданович, само че сръбското крило на домакините пропусна два от трите си наказателни удара и това лиши отбора от последната вяра за поврат.

За спечелилите 32 точки вкара Джейлън Браун, а 30 прибави Джейсън Тейтъм, като той овладя и 14 битки. С 22 точки приключи Маркъс Смарт, като пет от тях пристигнаха в последните две минути на дуела.

За домакините от Атланта Трей Йънг вкара 30 точки и направи 10 асистенции, само че звездата на " ястребите " вкара единствено две точки в последната четвърт - и двете от наказателната линия, а стрелбата му от игра бе 0 от 7. С 20 точки завърши Де'Андре Хънтър.

Резултати от първия кръг на плейофите в Националната баскетболна асоциация на Съединени американски щати и Канада:

Източна конференция:
7-Атланта - 2-Бостън - 120:128
* Бостън завоюва серията с 4:2 победи.

Двойки в полуфиналите:
2-Бостън - 3-Филаделфия
5-Ню Йорк - 8-Маями
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР