Отборът на Борусия (Мьонхенгладбах) шокира Европа, след като разгроми с

...
Отборът на Борусия (Мьонхенгладбах) шокира Европа, след като разгроми с
Коментари Харесай

Борусия изуми Европа с резултат срещу Шахтьор

Отборът на Борусия (Мьонхенгладбах) шокира Европа, откакто разгроми с изненадващото 6:0 Шахтьор (Донецк) като посетител в Киев в среща от третия кръг на Група “В” на Шампионската лига, в която са още отборите на Реал Мадрид и Интер. С този триумф немският тим събра 5 точки и е непобеден. В предходните си два мача украинците бяха съкрушили “лос бланкос” в Испания и бяха създали “хикс” с Интер, само че довечера бяха пометени от развилнелия се състав на Борусия.

Гостите нанизаха четири попадения още до почивката и взеха решение всичко надалеч пред края. В 8-ата минута Аласан Плеа засече центриране на Щефан Лайнер за 1:0. Девет минути по-късно отдалечен изстрел на Кристоф Крамер се отби в тялото на Валери Бондар и стана неспасяем за вратар - 0:2, като това беше записано като автогол.

В 26-ата Плеа повиши на 3:0 с отдалечен шут, който отново нямаше по какъв начин да бъде избавен от стража на Шахтьор. Минута преди почивката Рами Бенсебаини също беше прецизен - за 4:0.

Holy moly. Goaly.
— Gladbach (@borussia_en)
Домакините имаха една чиста опция при 0:3, само че Ян Зомер избави.

Треньорът на Шахтьор Луис Кастро се опита да промени нещо с тройна промяна на полувремето, само че резултат нямаше. Борусия продължи да бъде по-силният тим и в 65-ата Ларс Щиндъл вкара за 5:0.

В 79-ата Плеа отново се разписа, само че в началото съдиите маркираха засада. ВАР обаче регистрира, че такава не е имало и надлежно французинът оформи своя хеттрик - 6:0.

В идващия кръг от конкуренцията Шахтьор ще върне визитата на Борусия, като дуелът в Мьонхенгладбах ще е на 25 ноември.

Шампионска Лига 3 кръг, вторник 3 ноември  Шахтьор Донецк 0:6краен резулат  Борусия Мьонхенгладбах
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР