Отборът на Байерн Мюнхен претърпя ново разочарование в първенството на

...
Отборът на Байерн Мюнхен претърпя ново разочарование в първенството на
Коментари Харесай

Байерн с нов провал в Бундеслигата, титлата е в ръцете на Леверкузен

Отборът на Байерн Мюнхен претърпя ново отчаяние в шампионата на Германия. В среща от 28-ия кръг, избраниците на Томас Тухел изгубиха с 2:3 гостуването си на Хофенхайм, макар че имаха преднина от два гола до почивката. През второто полувреме „ баварците “ претърпяха „ цялостен ремонт “ и си потеглиха с празни ръце от дуела.

В същото време Байер Леверкузен направи поредна златна крачка към купата в Бундеслигата. Момчетата на Шаби Алонсо се постановиха с 1:0 при визитата си на Унион Берлин и могат да побеждават с купата още идващия уикенд.
За Байерн, който остава на второ място в подреждането с 60 точки, провалянето е второ следващо в шампионата. Хайденхайм се намира на 10-а позиция с 33 точки все още. Байерн губи повече от пет мача за един сезон в шампионата за първи път от сезон 2011/2012, а също така отстъпва пред дебютант в Бундеслигата за първи път от 2000 година насам.

Хари Кейн и Серж Гнабри се разписаха за гранда от Мюнхен, надлежно в 38-ата и 45-ата минута, само че в границите на минута – в 50-ата и 51-ата домакините изравниха. Кевин Сеса понижи на 1:2, възползвайки се от отличен пас към него, а минута по-късно Тим Клайндийнст изравни с превъзходен изстрел за 2:2. Пак Клайндийнст осъществя за 3:2, носейки успеха за Хайденхайм в 79-ата минута на дуела.

Байер събра 76 точки на върха във краткотрайното класиране, подсигурява си присъединяване в Шампионската лига следващата година и се приближи на 3 точки от първа купа в историята си, до момента в който Унион Берлин е 12-и с 29 точки в актива си.

Победният гол за състава от Леверкузен бе дело на Флориан Вирц от дузпа в осмата минута на добавеното време на първата част, а Унион игра с човек по-малко цяло второ полувреме поради аления картон на Робин Госенс. Освен това Байер Леверкузен усъвършенства и клубния връх за най-вече победи в един сезон - 36.



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР