Отборът на Барселона записа 37-и пореден шампионатен мач без загуба,

...
Отборът на Барселона записа 37-и пореден шампионатен мач без загуба,
Коментари Харесай

Барса запази ореола си, когато вече никой не вярваше/Видео/

Отборът на Барселона записа 37-и следващ турнирен мач без загуба, откакто измъкна 2:2 при гостуването си на Севиля в дуел от 30-ия кръг на Примера. Каталунците губеха с 0:2 до 88-ата минута, само че Луис Суарес и Лионел Меси се разписаха в границите на една минута и оставиха каталунците непобедени от началото на сезона в Ла Лига.

Франко Васкес (36) и Луис Муриел (50) вкараха за южняците, а след почивката отборът на Винченцо Монтела пропусна да убие интригата. В края натискът на " блаугранас " прегърна севилци и дуелът приключи без победител. Така Барса направи нова крачка към 25-ата си шампионска купа, измъквайки точка от " Рамон Санчес Писхуан ".

Суперзвездата Лионел Меси не попадна в стартовите 11, с цел да не се подхващат непотребни опасности. Усман Дембеле влезе отдясно на " синьо-червеното " нахлуване. Ернесто Валверде сложи Филипе Коутиньо на левия фланг наоколо до капитана Андрес Иниеста. Иван Ракитич иззе функционалностите на контузения Серхио Бускетс. Винченцо Монтела подреди 4-2-3-1 с Луис Муриел на върха на офанзивата. Хесус Навас се завърна на терена след няколкоседмично възобновяване.

Първата добра опция се появи още в третата минута. Коутиньо напредна отляво при подозрения дали топката не напуща очертанията на терена. Играта продължи, кълбото стигна до Луис Суарес, който финтира защитник и шутира към близкия ъгъл, където Серхио Рико изпита съществени усложнения и изпусна топката - за негова наслада не последва добавка. В седмата стражът на " бланкирохос " сгреши и Андрес Иниеста опита мигновен прехвърлящ удар, при който топката загърби вратаря, само че излезе настрана от гредата.

В деветата Дембеле подаде към Жорди Алба в наказателното поле, той асистира на Луис Суарес, който без топка се отскубна от своя надзирател и шутира мигновено - топката профуча доста рисково до лявата греда. В 16-ата Муриел имаше опция да стреля с глава от дребното наказателно поле, само че притиснат от Алба не насочи добре. В 21-ата андалуският отбор построи прелестна офанзива, Навас центрира отдясно, Хоакин Корея се пребори за високата топка и стреля доста рисково, като кълбото мина на броени сантиметри от гредата.

В 24-ата андалусци още веднъж построиха хубава скоростна акция. Муриел напредна отляво, само че острото му подаване не откри адресат. В 33-ата един от най-активните Дембеле навлезе в наказателното поле и насочи слаб удар по земя. Стотина секунди по-късно Самюел Юмтити остана под топката след центриране от статично състояние. В 36-ата Алба загуби топката, Навас проби отляво и центрира към далечната греда. Там Хоакин Корея овладя и откри непокрития Мудо Васкес, който насочи по земя от шест метра и наказа Марк-Андре тер Стеген - 1:0.

В 44-ата Алба потърси Юмтити в наказателното поле, той центрира към втората греда, където Жерард Пике опита чудноват удар от близко, оказал се неудачен. В края на полувремето срещата се изнерви и изобилстваха нарушаванията.

Момчетата на Монтела започнаха надъхано второто полувреме. В същото време каталунците не стъпиха добре на терена след почивката и получиха ранен удар. В 50-ата минута Тер Стеген извади топката за повторно от вратата си. След благополучен рикошет Серхио Ескудеро се добра до топката и шутира мощно в гърдите на немския пазач. Кълбото попадна в краката на Муриел, който се възползва от неоринтираните бранители и стреля от 13 метра, топката се отклони от крайници на Юмтити, от гредата и влетя в мрежата - 2:0.

В 55-ата защитата на барселонци още веднъж беше направена за смях. Хесус Навас се втурна към наказателното поле, само че там беше спрян от Тер Стеген, а по-късно и от Пике на голлинията. Две секунди по-късно Васкес не съумя да уцели вратата от чудесна позиция. В 58-ата в игра се появи Меси, заменяйки Дембеле. Само минута по-късно аржентинецът сътвори заплаха пед вратата на Рико. След негова композиция с Коутиньо топката подмина вратаря, само че се спря от крайници на Симон Кяер тъкмо пред този на Луис Суарес.

В 60-ата Алба центрира остро, Луис Суарес стигна до топката, само че от дребен ъгъл нямаше по какъв начин да вкара и уцели греда от външната страна. В 62-ата " бяло-червените " проведоха чудесна контра, при която Муриел прояви нарцисизъм и стреля настрана. Три минути по-късно Пике се " изхвърли " и отбраната на " лос кулес " оредя. Евер Банега не откри пътя към вратата макар чудесните предпоставки. В 71-ата Коутиньо центрира отдясно, а Кяер още веднъж се намеси току пред Луис Суарес.

Домакините по никакъв начин не се прибраха в глуха отбрана, а даже по-често стигаха до голови рискове. В 79-ата Навас шутира ниско, само че Тер Стеген резервира интригата с ново мощно избавяне. В 86-ата Меси получи в наказателното поле, само че нямаше по какъв начин преодолее множеството крайници. Минута по-късно Иван Ракитич насочи с глава по диагонала и уцели греда. В 88-ата Суарес откри точната позиция в наказателното поле, възползвайки се от безредие при корнер. Уругваецът чукна в мрежата от непосредствена непосредственост. Почти незабавно след осъществяването на центъра Барселона вкара за 2:2. Меси не се поколеба и без закъснение изрита топката от 20 метра, Рико не видя добре обстановката и закъсня, като кълбото мина до ръката на вратаря. До края беше забавно и пред двете порти, само че до нова драма не се стигна.

И Барса, и Севиля към този момент насочват погледи към Шампионската лига. Във вторник на " Санчес Писхуан " идва Байерн (Мюнхен). Каталунците имат привидно по-леко затруднение в лицето на Рома. /sportal.bg

Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР