Отборът на Барселона допусна първа домакинска загуба през сезона в

...
Отборът на Барселона допусна първа домакинска загуба през сезона в
Коментари Харесай

Барселона вдигна шампионския трофей в Испания

Отборът на Барселона позволи първа домакинска загуба през сезона в Ла Лига, откакто бе надвит от Реал Сосиедад с 2:1 вкъщи в мач от 35-ия кръг на шампионата. Каталунците си осигуриха шампионската купа с успеха над Еспаньол в предишния кръг.

На " Ноу Камп " баските поведоха в резултата в петата минута посредством Микел Мерино, а Александър Сорлот повиши на 2:0 малко след почивката. Играчите на Шави стигнаха само до почетно попадение в 90-та минута, дело на голмайсторът Роберт Левандовски.

Победата бе доста скъпа за Реал Сосиедад в борбата за топ 4 и присъединяване в Шампионската лига през идващия сезон. Отборът заема четвърта позиция с 65 точки, пет повече от петия Виляреал.

След последния съдийски сигнал играчите на Барселона останаха на терена, а капитанът на тима Серхио Бускетс се качи до президентската ложа, с цел да получи трофея от президента на Испанската футболна федерация Луис Рубиалес. После Бускетс се завърна на терена с купата, където я подвигна дружно със съотборниците си и започнаха формалните празненства във връзка оценката.

Титлата бе първа за каталунците от 2019 година насам, като то донесе златен дубъл за тима, който завоюва и Суперкупата на Испания по-рано този сезон.

До края на сезона Барселона има да изиграе още три мача, в които ще опита да завоюва максимума и да резервира разликата от 14 точки пред Реал Мадрид. В идващия кръг “блаугранас ” гостуват на борещия се за оцеляване Валядолид, по-късно одобряват Майорка и приключват акцията си на 4 юни (неделя) с аудиенция на тима на Селта.





Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР