Отборът на Балкан Ботевград записа четвъртата си последователна победа в

...
Отборът на Балкан Ботевград записа четвъртата си последователна победа в
Коментари Харесай

Балкан отново вкара 105 точки в НБЛ при успех над Шумен

Отборът на Балкан Ботевград записа четвъртата си поредна победа в Националната баскетболна лига (НБЛ), откакто надигра със 105:89 като посетител състава на Шумен в среща от 28-ия кръг на българското състезание.

" Зелените " започнаха по-силно дуела в " Арена Шумен " и още в началните минути на дуела отвориха разлика от 15 точки при 28:13, а след първата четвърт таблото показваше 30:21 в интерес на гостите.

Въпреки това първенците пропиляха удобната си преднина и в средата на третата четвърт се оказаха догонващи за малко при 64:65.

Още до края на частта обаче те още веднъж се върнаха на верния път и отвориха разлика от 10 точки, а в решителните 10 минути баскетболистите на Петър Златанович продължиха да бъдат по-добрия тим на паркета и по този начин съумяха за втора поредна среща в НБЛ да трансферират границата от 100 точки, фиксирайки крайното 105:89 в своя изгода.

Любопитното е, че ботевградчани приключиха и със същия актив в предишния кръг, когато пък победиха със 105:76 още веднъж като посетител Черно море.

Най-резултатен за днешния триумф стана Николай Грозев с " дабъл-дабъл " - 17 точки и 10 битки, а по 16 пункта осъществиха Пол Джаксън и Димитър Димитров. За домакините от Шумен над всички бе Ишмаел Ел-Амин с 35 точки (6 тройки), 6 битки и 7 асистенции.

В класирането Балкан Ботевград заема 2-а позиция с баланс 21-7 и актив от 49 точки, до момента в който шуменци са на последното 11-о място с 34 пункта и баланс 6-22.





Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР