Отборът на Аталанта надигра с класическото 3:0 Верона в двубой

...
Отборът на Аталанта надигра с класическото 3:0 Верона в двубой
Коментари Харесай

Аталанта закотви Верона на дъното

Отборът на Аталанта надигра с класическото 3:0 Верона в дуел от междинния 10-и кръг в Серия А. Това бе четвърти триумф за хората на Джам Паоло Гасперини, а срещата ще се запомни с двата анулирани гола посредством системата ВАР през първата част.

Тогава и двата отбора се оказаха пострадали от нововъведението в калчото. В 34-ата минута „ бергамаските” помислиха, че са откри резултата, когато Андреас Корнелиус спринтира за топката отляво и я сви отлично към Ремо Фройлер, който осъществя. Съдиите обаче преразгледаха записите и видяха, че Корнелиус е бил в напълно мъничко в засада, заради което голът не бе зачетен.

В 39-ата Верона на собствен ред се опари. Преотстъпеният от Ювентус Мойс Кийн стреля тъкмо към вратата, вратарят Пиерлуиджи Голини избави, след което последва добавка от Алесио Черчи. Неговият шут рикошира в Кийн и това се оказа основно за отменянето на гола, защото младокът беше в засада.

След паузата доста бързо Аталанта предреши всичко. В 51-ата минута капитанът на домакините Алехандро Гомес притисна единият от бранителите на Киево, Фройлер дотича, лиши, а сетне и осъществя с обмислен шут по диагонала в долния ляв ъгъл.

Осем минути по-късно Аталанта дръпна с 2:0. Фройлер получи отляво по офанзивата, потегли във вътрешността и подаде към намиращия се в дъгата Йосип Иличич. Нападателят укроти и мигновено стреля с левия крайник отвън опциите на Андраде Николас.

Третият гол падна четвърт час преди края и отново пристигна след офанзива отляво. Робин Госенс напредна по фланга и центрира полувисоко към близката греда, където Ясмин Куртич се хвърли и с атрактивно воле заши топката в близкия горен ъгъл за крайното 3:0.

Аталанта има към този момент 15 точки в актива си и се изкачи до 8-ата позиция в класирането. Верона заема 18-о място с 6 пункта и цели 6 загуби на сметката си.

Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР