Отборът на Арсенал записа втора поредна победа в групите на

...
Отборът на Арсенал записа втора поредна победа в групите на
Коментари Харесай

Втори категоричен успех за Арсенал в Лига Европа

Отборът на Арсенал записа втора поредна победа в групите на Лига Европа. Възпитаниците на Арсен Венгер надвиха с 4:2 при визитата си на БАТЕ Борисов и по този начин резервираха първата си позиция във краткотрайното класиране в група H.

Освен с успеха за лондончани в Борисов, мачът ще се запомни и с две знакови събития за „ артилеристите “. Централният бранител на гостите Роб Холдинг означи първия си формален гол за Арсенал, до момента в който французинът Оливие Жиру, който бе прецизен от дузпа, оформи головата си сметка за лондончани на 100 попадения.

Първата добра опция в мача се откри пред гостите, а центъра на вниманието бе Тио Уолкът. След добра композиция с Джак Уилшър, нападателят стреля, само че топката срещна гредата.

Само няколко минути по-късно обаче, шансът обърна тил на домакините от БАТЕ и Арсенал съумя да поведе. Гостите излязоха напред в резултата в 10-ата минута, когато след нова композиция сред Уилшър и Уолкът, този път вторият не сгреши. Английският национал съумя да засече подаването на своя съотборник с глава.

Вторият гол в мача пристигна след безобразна неточност на вратаря на БАТЕ Денис Шербитски. Той получи топката от собствен съотборник, само че вместо да я изпрати мощно в половината на съперника, стражът се засуети и я даде на Уолкът на границата на наказателното поле. Англичанинът, който бе безусловно самичък овладя, напредна и стреля около вратаря за 2:0 в 22-ата минута.

Само три по-късно резултатът стана 3:0. След центриране от корнер Пер Мертезакер съумя да отклони топката, а Роб Холдинг я засече от два метра и я прати в мрежата, с цел да направи резултата типичен.

Домакинте се пробваха да надигнат глава и бързо след третия гол съумяха да върнат едно попадение. След добра офанзива отдясно топката бе центрирана в наказателното поле, където Иванич стреля чудесно с глава и прати коженото кълбо под напречната греда.

Другите две попадения в мача паднаха през втората част. Четири минути след подновяването на играта гостите стигнаха до дузпа, която Оливие Жиру трансформира в гол. Това бе попадение номер 100 за французина с фланелката на „ артилеристите “.

В 67-ата минута Гордейчук от Борисов оформи крайния резултат в мача, откакто се възползва от меле в наказателното поле и отблизо разстояние стреля мощно и не остави никакви шансове на Давид Оспина.

В другия мач от групата Цървена звезда надви мъчно над Кьолн в Германия с 1:0 и записа първа победа в груповата фаза. Това пък бе второто следващо проваляне за „ козлите “, който изгубиха и в първия си мач против Арсенал в Лондон.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР