Отборът на Арсенал победи Уест Хем с 3:1 в мач

...
Отборът на Арсенал победи Уест Хем с 3:1 в мач
Коментари Харесай

Арсенал обърна Уест Хем в лондонското дерби и крачи още по-уверено към титлата

Отборът на Арсенал победи Уест Хем с 3:1 в мач от 17-ия кръг на Висшата лига. " Артилеристите " реализираха цялостен поврат и взеха трите точки, с които събират актив от 40 пункта - 7 повече от втория Нюкасъл. Трети в шампионата са Манчестър Сити с 32 точки и мач по-малко.

Саид Бенрама откри резултата за " чуковете " в 27-ата минута след осъществяване на дузпа. Букайо Сака върна паритета в 53-ата минута, а в 58-ата пък Габриел Мартинели реализира цялостния поврат. Еди Нкетия удвои преднината на домакините в 69-ата минута.

Още преди да измине една минута игра, Габриел Мартинели се озова на земята след конфликт с Деклан Райс. Футболистът на Арсенал остана да лежи на тревата и да се превива. Все отново, Мартинели съумя да се изправи и да продължи игра, без да е нужна ранна насилствена промяна.

В 5-ата минута на дуела домакините разиграха чудесно, Йодегор откри Нкетия в наказателното поле, а той върна към Букайо Сака, който бе клиничен и прати топката в мрежата на Фабиански. " Чуковете " бяха избавени от сигнал за засада.

Пет минути по-късно още веднъж " артилеристите " сътвориха рискова офанзива, която приключи с центриране от Мартинели. То бе изчистено, само че топката още веднъж бе отнета и попадна в краката на Йодегор, който потърсви Гранит Джака с забавно извеждащо подаване. Халфът на домакините не стигна до топката обаче.

Минутка по-късно Боуен проби отдясно и изпрати остро центриране към Михаил Антонио. В наказателното поле обаче Рамсдейл се намеси отлично и предотврати този късмет за " чуковете ".

В 13-ата минута Гранит Джака нанесе прецизен удар, с който Фабиански се оправи удобно. Изстрелът пристигна отвън наказателното, само че не затрудни стража на гостите.

Бен Уайт се включи ужасно отдясно и получи положително подаване от Гранит Джака в 19-ата минута. Уайт стигна до наказателното поле и изпрати остро центриране в наказателното поле на Уест Хем. Там обаче бранителите на гостите се оправиха и избиха в корнер, от който " артилеристите " не заплашиха съществено вратата защитавана от Лукаш Фабиански.

Една минута по-късно Уест Хем се опита да отговори със същото, като още веднъж Боуен направи един от присъщите си пробиви отдясно. Той прати центриране на далечната греда, където Антонио остана под топката, която бе избита в ъглов удар. Последва разочароващо центриране, до което Пакета не съумя да стигне. След рикошет във футболист на Арсенал още веднъж топката излезе в корнер. След осъществяването топката стигна до Саид Бенрама, който изпрати прекрасен удар към вратата на " артилеристите ", само че Рамсдейл съумя да улови топката.

Стражът на домакините прати топката напред и даде начало на контраофанзива. Гранит Джака откри Нкетия, който обаче бе спрян от бранител на " чуковете ".

В 23-ата минута Йодегор бе покрай гола, след центриране към Букайо Сака, който смъкна топката за халфа. Лукаш Фабиански бързо затвори ъгъла на датчанина и направи задачата му сложна. Ударът на Йодегор мина настрана от вратата.

Отново единствено секунди по-късно Уест Хем се възползва от бърза контраофанзива. Боуен бе изведен от Антонио. Боуен пое топката на скорост и навлезе в наказателното, където беше спрян от шпагат на неприятелски футболист. В първия миг футболистът на " чуковете " се опита да доиграе ситуацията, само че вероятно се озова на земята, губейки баланс от контакта сред него и Салиба. Съдията не се поколеба и отсъди дузпа, която бе тествана от ВАР. Саид Бенрама се нагърби с осъществяването и бе безусловно невъзмутим. Той изпрати мощен удар в средата на вратата, а Рамсдейл направи плонж и не съумя да избави.

В 33-ата минута Михаил Антонио нападна центриране от Кресуел в наказателното поле на Арсенал и не бе надалеч от това да стигне до топката пръв, вместо това Рамсдейл го стори и се намеси.

Арсенал още веднъж стигна до половината на Уест Хем с доста бързи и хубави подавания, а там Букайо Сака откри Нкетия, който обаче не съумя да стреля, защото бе блокиран от Тило Керер. " Артилеристите " продължиха да владеят топката повече и да я разиграват чудесно между тях. Въпреки това чистите положения пред вратата на Фабиански липсваха.

През последните минути от първото полувреме домакините продължиха да стягат обръча към пеналтерията на Уест Хем. Те владееха топката и си я разиграваха на метри от наказателното поле, само че не успяваха да пробият отбраната на " чуковете " и да стигнат до удар.

В последните секунди на третата добавена минута в първото полувреме, Йодегор стреля от отдалеченост, а топката попадна в тялото на футболист от " чуковете ". Всичко играчи на домакините скочиха, претендирайки за дузпа. Майкъл Оливър отсъди дузпата, само че ВАР се намеси и сподели, че в действителност топката се удря в главата на Кресуел, а не в ръцете. Дузпата бе анулирана.

Второто полувреме стартира с удар от отдалеченост на Томас Партей, който бе отразен от Фабиански. Последва корнер, от който обаче не се стигна до нищо рисково.

В 53-ата минута Арсенал стигна до попадение, откакто Йодегор опита удар, само че топката в действителност доближи до Букайо Сака, който се освободи в наказателното поле на " чуковете ". Той резервира самообладание и прати топката в мрежата на Фабиански.

Домакините натиснаха и цялостният поврат не се забави. Само пет минути по-късно Габриел Мартинели бе открит отляво в пеналтерията. Той стреля в близкия ъгъл, където се намираше и стражът на Уест Хем, който разочарова с дейностите си и позволи лек гол в ъгъла на вратата, който покриваше.

Еди Нкетия удвои преднината на Арсенал и донесе отчасти успокоение в 69-ата минута, когато осъществя страховит гол. Домакините разиграха пред наказателното поле, а топката от Мартинели стигна до Йодегор, който пък откри Нкетия. Той бе с тил към вратата, само че се завъртя бързо около Тило Керер. който нямаше никакъв късмет. Нкетия прати топката около Фабиански и във вратата на " чуковете " за трети път в мача.

Темпото спадна през идващите десетина минута, а и двамата треньори използваха промените си, все пак " чуковете " нямаха отговор на играта на Арсенал. В 81-ата минута домакините на два пъти заплашиха вратата на гостите. Първо с центриране, което Фабиански единствено изгледа, за благополучие то не доближи до футболист на " артилеристите ". След това Бенрама загуби топката и Йодегор опита изстрел отвън наказателното поле, който обаче мина настрана от вратата.

В 85-ата минута още веднъж Арсенал бе по-опасният тим, макар че водеше с два гола. Йодегор стреля след подаване от Сака. Ударът на халфа бе блокиран от Крейг Доусън.

Саид Бенрама сподели техника и скорост в последната минута на постоянното време от мача. Той направи сериозен дрибъл и даже влезе в наказателното поле, където въпреки всичко бе спрян, а топката изчистена. Последва корнер, от който " чуковете " не се възползваха по най-хубавия метод.
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР