Отборът на Ал Хилал (Саудитска Арабия) спечели азиатската Шампионска лига

...
Отборът на Ал Хилал (Саудитска Арабия) спечели азиатската Шампионска лига
Коментари Харесай

Ал Хилал взе трофея в Азиатската Шампионска лига

Отборът на Ал Хилал (Саудитска Арабия) завоюва азиатската Шампионска лига след втора победа на финала над японския Урава Ред Даймънс, този път с 2:0. Първата среща на 9-и ноември край Персийския залив Ал Хилал също завоюва, само че с 1:0 и по този начин победи като първенец на Азия с общ резултат 3:0.

След нулево първо полувреме гостите нанесоха своя удар в последния четвърт час, когато на първо време Салем Ал Даусари откри в 74-ата минута. 34-годишният някогашен френски национал Бафетимби Гомис вкара за 2:0 в 90-ата минута и узакони превъзходството на Ал Хилал.

Щастливият треньор на спечелилите - румънецът Разван Луческу съобщи след мача, че вярата в личните сили е главната причина за крайната победа.

Победата за Ал хилал е историческа, тъй като идва за първи път от 2000-ата година, когато те подвигнаха трофея в предшественика на шампионата Азиатско клубно състезание. През 2014-а и през 2017-а година те доближиха два пъти до финала, само че губеха трагично.

Домакините от Урава Ред Даймъндс започнаха с офанзиви, с цел да анулират преднината от единствено един гол на тима от Саудитска Арабия, само че по този начин и не съумяха да преодолеят отбраната и вратаря Абдулах Ал Маюф.

Крайната победа дава място на Ал Хилал на Световното клубно състезание другия месец, което ще се организира в Катар. Отборът на Разван Луческу ще открие акцията против първенеца на Африка- Есперанс (Тунис) на 14-и декември.

"Първата среща ни даде доста огромна убеденост, че можем да спечелим. А по какъв начин претърпях последните 15 минути, просто не желая да ви разказвам. Цял живот човек чака такива моменти! Фантастично е, само че не по-малка страст е на Световното клубно състезание, където ще бъдем в компанията на най-силните тимове в света, радва се Луческу./БТА
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР