Отбор от български младежи - студенти, ще се включи в

...
Отбор от български младежи - студенти, ще се включи в
Коментари Харесай

Български отбор участва в международното състезание Formula Student

Отбор от български младежи - студенти, ще се включи в интернационалната конкуренция " Formula Student " в Чехия сред 12 и 17 август. 

Отборът - " Formula Student ", е на Техническия университет – София. Той ще взе участие в съревнование на писта Autodrom Most в Чехия. Марката " Formula Student "  представлява поредност от надпревари за студенти, които са най-големите от този жанр за инженерен дизайн в света. В тях взимат присъединяване над 600 тима от топ-университети от целия свят. Този сезон тимът направи сполучливи квалификации за надпреварите в Италия, Англия, Испания, Холандия, Чехия и Хърватия и избра да взе участие в последните две.

За сезон 2018/2019 тимът на ТУ-София отива на надпреварата със доста усъвършенстван болид, показват от ТУ:
нова спирачна система, която напълно е проектирана и направена в България;промяна на гумите от 6 на 7 инча;интегриран сензор на колянови вал, кой ще позволи казуса с паленето на двигателя;нови шенкели, по-леки от миналогодишните;две самостоятелни разработки на диференциал с лимитирано приплъзване;кормилна система;чисто нова апаратура на целия болид;нов волан, напълно направен от студентите;нова карбонова седалка, която ще бъде в това време и firewall;Тraction control, напълно направен от студентите;автоматизиран съединител, управляем електронно от волана;подобрена пневматична система на скоростите.
 

В момента оотборът се състои от 35 студенти от разнообразни факултети и специалности на Техническия университет – София. Проектът се осъществя сполучливо към този момент трета година с присъединяване на интернационалните надпревари от календара на " Formula Student " - през 2016/2017 година две надпревари в Италия и едно в Унгария, а през 2017/2018 г в Силвърстоун, Англия и Мост, Чехия. Всичко това се реализира с помощта на неуморната работа по плана на студентите, преподавателите и спомоществователите от бизнеса, както и с поддръжката от страна на управлението на ТУ– София.

Следващото присъединяване на тима за този сезон е на писта Риека, Хърватия от 29 август до 1 септември 2019 г.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР