Отбелязваме 6 февруари като Ден на безопасния интернет. Според проучвания

...
Отбелязваме 6 февруари като Ден на безопасния интернет. Според проучвания
Коментари Харесай

Столична община отбелязва Деня за безопасен интернет

Отбелязваме 6 февруари като Ден на безвредния интернет. Според изследвания съвсем половината от тинейджърите са имали отрицателни прекарвания в интернет. Въпреки че цифровата среда е била част от живота им откогато са се родили, младежите имат потребност да развият пълномощия на дейни жители в многообразната общественост в интернет.

Столична община се причислява към отбелязването на днешния ден с три видео клипа, направени от Асоциация за развиване на София, които оказват помощ на младежите:
да разпознават речта на омразата, която накърнява човешкото достойнство;
https://www.youtube.com/watch?time_continue=1&v=rLrV2y-qvIw да рапортуват рискови форми на език на омразата в интернет;
https://www.youtube.com/watch?v=MsDkQM582O4 да дават отговор на речта на омразата с други възможности, които дават други гледни точки и предизвикват човешките права и демократичната просвета онлайн.
https://www.youtube.com/watch?v=YqjLO8diixg
„ Младите хора през днешния ден прекарват повече време в мрежата, в сравнение с когато и да било в предишното. Затова има незабавна нужда да им помогнем да видят позитивните аспекти на свързаността и да ги подкрепим да преодоляват негативните резултати. Така и интернет, а и градът ни ще бъдат по-безопасно и хубаво място. ”Йорданка Фандъкова

Трите видеа са създадени в границите на план “Коалиция от посланици за противопоставяне на езика на омразата в интернет ”, съфинансиран по Програма „ Права, тъждество и поданство “ – Групово дело „ Правосъдие “ на Европейския съюз, който сплотява сътрудници от България, Англия, Гърция, Италия, Румъния, Хърватия, Чехия, в който Асоциация за развиване на София е водещ сътрудник.
Повече за опциите за противопоставяне на речта на омразата можете да прочете на многоезичната платформа www.positivemessengers.net.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР