отбелязваме 261-ия ден от годината според Григорианския календар, като остават

...
отбелязваме 261-ия ден от годината според Григорианския календар, като остават
Коментари Харесай

18 септември – факти, рожденици и празници

означаваме 261-ия ден от годината съгласно Григорианския календар, като остават още 104 дни до края на годината.

18 септември имен ден честват:

На имен ден честват всички, които носят името Ариадна.

 

18 септември се отбелязва Международният ден на електронната книга.

 18 септември – обстоятелства, рожденици и празници 18 септември – обстоятелства, рожденици и празници

На. Този ден е основан за да се насърчи четенето на електронни книги и да се подчертае смисъла на дигитализацията в света на литературата. Електронните книги оферират доста улеснения, като елементарен достъп, опция за носене на хиляди книги в едно устройство и понижаване на потреблението на хартия, което ги прави екологична опция на обичайните книги.

 

18 септември е ден, в който се уважава паметта на починалите мотористи.

18 септември е ден, в който се уважава паметта на починалите мотористи. Този ден се отбелязва за да се подсети за рисковете на пътя и да се насърчат както мотористите, по този начин и всички участници в придвижването да бъдат по-внимателни и виновни. Събития като този ден също целят да покачат осведомеността за сигурността на мотористите и значимостта на взаимното почитание на пътя, с цел да се предотвратят бъдещи произшествия.

На 18 септември празнуващите своя рожден ден са:

 18 септември – обстоятелства, рожденици и празници 18 септември – обстоятелства, рожденици и празници

Димитър Рачков е български артист и ефирен водещ, роден на 18 септември 1972 година в Бургас. Завършва НАТФИЗ и стартира кариерата си в театъра. Става прочут с хумористичните си участия в предаването „ Господари на ефира “, както и като водещ на известни шоута като „ Като две капки вода “ и „ Маскираният артист “. Известен е с харизмата и комедийния си гений, и е измежду най-обичаните български телевизионни лица.

Павел Поппандов е прочут български артист, роден на 18 септември 1946 година в София. Той е една от емблематичните фигури в българското кино и спектакъл, с десетилетия опит в комедийни и трагични функции. Поппандов е част от златното потомство български артисти, взел участие в голям брой известни филми и телевизионни излъчвания. Сред най-известните му филми са „ Оркестър без име “, „ Маневри на петия етаж “ и „ Двойникът “. Той е прочут с умеенето си да внася комизъм и дълбочина в своите функции, като в същото време е запомнен с естественото си и достоверно наличие на екрана.

Руси Чанев е бележит български артист и сценарист, роден на 18 септември 1945 година в Бургас. Той е една от водещите фигури в българското кино и спектакъл, прочут с трагичния си гений и дълбочина в осъществяванията си. Завършва актьорско майсторство в НАТФИЗ и построява дългогодишна сполучлива кариера както на сцената, по този начин и на екрана. Сред най-известните му филми са: „ Авантаж “ (1977)  и „ Мера съгласно мера “*(1981). Чанев е и сценарист на някои от своите филми. Той остава значима фигура в българската културна сцена, със доста въздействие върху развиването на българското кино.

Проф. доктор Аксиния Джурова е прочут български изкуствовед, родена на 18 септември 1942 година Тя е експерт в региона на средновековното изкуство и културното завещание. Преподавала е в разнообразни университети и има голям брой научни изявления, отдадени на византийското и славянското изкуство. Проф. Джурова е и дълготраен началник на Центъра за славяно-византийски изследвания „ Иван Дуйчев “. Нейният принос към проучването на антични ръкописи и културни артефакти е забележителен, както в България, по този начин и на интернационалната сцена.

Атидже Алиева-Вели е български политик и евродепутат от Движението за права и свободи, родена на 18 септември. Тя е деен участник в Европейския парламент, работеща по въпроси, свързани с екологията, селското стопанство и развиването на районите. Алиева-Вели е ангажирана с политики, ориентирани към отбрана на правата на малцинствата и устойчивото развиване на селските региони.

Богомил Бонев, роден на 18 септември 1957 година, е български политик и правист. Той е министър на вътрешните работи в държавното управление на Иван Костов (1997-1999), прочут с битката против проведената престъпност и корупцията. Завършил е право и е заемал разнообразни управителни позиции в Министерство на вътрешните работи.

Д-р Елена Кирчева, родена на 18 септември 1949 година, е български правист, посланик и политик. Тя има дълга и сполучлива кариера в региона на правото и дипломацията, като е заемала основни позиции в интернационалните организации и държавни структури. Известна е със своя професионализъм и дейна активност в поддръжка на интернационалните връзки и правните промени в България.

Елица Янкова, родена на 18 септември 1994 година, е българска състезателка по битка, която завоюва бронзов орден на Олимпийските игри в Рио де Жанейро през 2016 година Това достижение я трансформира в една от най-успешните български спортистки в битката. Янкова е известна с изключителния си гений и увереност на тепиха, като продължава да бъде ентусиазъм за младите спортисти в България.

Ген. Богомил Бонев е роден на 18 септември 1957 година Той е български юрист и някогашен министър на вътрешните работи в държавното управление на Иван Костов (1997-1999). Известен със своята твърда позиция против проведената престъпност и корупцията, Бонев е основна фигура в държавните промени в областта на вътрешната сигурност през този интервал. След политическата си кариера продължава да се занимава с адвокатска процедура.

Иво Димов, роден на 18 септември 1968 година, е български политик и кмет на Димитровград. Той е избиран на този пост неведнъж и е прочут с напъните си за развиването на града, възстановяване на инфраструктурата и повишение на виталния стандарт на жителите. Димов е деен в локалната политика и работи за реализирането на планове, които да подобрят икономическите и обществените условия в общината.

Мариета Белчева е родена на 18 септември, тя е български доктор и шеф на лабораторията по микробиология в ДКЦ “Софиямед ”. Тя е експерт с опит в диагностиката и проучванията в региона на микробиологията, като играе значима роля в даването на медицински услуги и обезпечаване на точна диагностика на пациенти.

Джейда Пинкет-Смит е американска актриса, родена на 18 септември 1971 година в Съединени американски щати. Тя е известна със своите функции в киното и малкия екран, в това число в сериали като „ Нови цветове “ и „ Игри на глада: Сойка-присмехулка “. Джейда е и продуцент, и съосновател на студиото „ Westbrook Inc. “, дружно с брачна половинка си Уил Смит. Тя е известна и със своето присъединяване в известното шоу „ Red Table Talk “, където разисква разнообразни тематики от персоналния и публичния живот.

Джеймс Марсдън е американски артист, роден на 18 септември 1973 година в Съединени американски щати. Той е прочут със своите функции в киното и малкия екран, в това число в „ Х-Мен “ „ Enchanted “ и „ 27 Dresses “. Марсдън също е взел участие в известни телевизионни сериали като „ Westworld “ и „ Dead to Me “. Неговият сексапил и многообразие в функциите му го вършат един от най-популярните и търсени артисти в Холивуд.

Аиша Тайлър е американска актриса, родена на 18 септември 1970 година в Сан Франциско, Съединени американски щати. Тя е известна с функциите си в телевизионни сериали като „ Friends “ (като Чарлота), „ Archer “ (като Лана Канингам) и „ The Last Man on Earth “. Освен актьорската си кариера, Тайлър е и комедийна актриса, водеща и авторка. Тя е известна със своето присъединяване в „ The Talk “, където е била съ-водеща.

Алисън Ломан е американска актриса, родена на 18 септември 1979 година в Съединени американски щати. Тя е известна с функциите си в телевизионни сериали и филми, в това число „ Pretty Little Liars, „ The Big Bang Theory “ и „ The Gift “. Ломан се отличава с универсалността си и е известна с разнообразни функции, от трагични до комедийни, които показват нейния актьорски гений.

Кристиано Роналдо е португалски футболист, роден на 18 септември 1985 година в Мадейра, Португалия. Той е един от най-успешните и известни футболисти на всички времена, прочут със своите забележителни достижения на терена, в това число многочислени титли и награди, като Златната топка. Роналдо е играл за тимове като Манчестър Юнайтед, Реал Мадрид, Ювентус и Ал-Наср, и е прочут със своите изключителни умения, физическа форма и водачество на терена.

Алайн Микъл Хоукс – Екзибит е роден на 18 септември 1974 година в Детройт, Съединени американски щати. Той е американски рапър и артист. Известен е със своите хип-хоп албуми, в това число „ At the Speed of Life “ и „ Man vs. Machine “. Освен кариерата си в музиката, Екзибит е играл в някои известни телевизионни сериали и филми, в това число „ Xzibit “. Той също по този начин е водещ на шоуто „ Pimp My Ride “, където управлява преустройството на остарели коли.

Патрик Шварценегер е американски артист, роден на 18 септември 1993 година в Лос Анджелис, Съединени американски щати. Той е наследник на артиста и някогашен губернатор на Калифорния Арнолд Шварценегер и журналистката Мария Шрайвър. Патрик е прочут с функциите си в филми като „ Midnight Sun “ и „ The Long Road Home “. Освен актьорската си кариера, той е и бизнесмен и модел.

Ланс Армстронг е американски колоездач, роден на 18 септември 1971 година в Съединени американски щати. Той е прочут със своето извънредно достижение в Тур дьо Франс, където печели надпреварата седем пъти (1999-2005). Армстронг също по този начин преодолява тежка битка с рака, което способства за неговия статус на ентусиазъм за доста хора.

Джейсън Съдейкис е американски артист, роден на 18 септември 1975 година в Съединени американски щати. Той е прочут със своите функции в телевизионни сериали и филми, в това число „ Saturday Night Live, „ We’re the Millers “, „ Horrible Bosses “ и „ Ted Lasso “. Последният му план, „ Ted Lasso “, завоюва необятна хвалба и награди, в това число Златен глобус за най-хубав артист в комедиен сериал. Съдейкис е прочут със своето комедийно време и харизма.

 18 септември – обстоятелства, рожденици и празници 18 септември – обстоятелства, рожденици и празници

На 18 септември означаваме 261-ия ден от годината съгласно Григорианския календар, като остават още 104 дни до края на годината. На този ден имен ден честват всички, които носят името Ариадна. Също по този начин се отбелязва Международният ден на електронната книга и денят, в който се уважава паметта на починалите мотористи. На 18 септември честват рожден ден: Димитър Рачков, Павел Поппандов, Руси Чанев, Проф. доктор Аксиния Джурова, Атидже Алиева-Вели, Богомил Бонев, доктор Елена Кирчева, Елица Янкова, Ген. Богомил Бонев, Иво Димов, Мариета Белчева, Джейда Пинкет-Смит, Джеймс Марсдън, Аиша Тайлър, Алисън Ломан, Кристиано Роналдо, Екзибит, Патрик Шварценегер, Ланс Армстронг, Джейсън Съдейкис и други. Честит празник!

Източник: happywoman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР