Отбелязваме 20 години в НАТО. България се присъединява към Алианса

...
Отбелязваме 20 години в НАТО. България се присъединява към Алианса
Коментари Харесай

Бъгария отбелязва 20 години членство в НАТО

Отбелязваме 20 години в НАТО. България се причислява към Алианса на 29 март 2004 година с тържествена гала дружно с Естония, Латвия, Литва, Румъния, Словакия и Словения.

Алиансът е поръчител за сигурността на над 1 милиард души, съобщи министър председателят в оставка

В София годишнината ще бъде маркирана с доста тържествени събития и конференции. Част от тях е концертът на столичния площад „ Княз Александър I “ с присъединяване на гвардейския внушителен духов оркестър, реализатори от представителния отбор на въоръжените сили към Националната гвардейска част, и джаз бенда на НАТО, който гостува за първи път у нас.

Съединените щати поздравиха България и останалите страни във връзка 20-годишнината от приемането на страните в НАТО. В особено изказване държавният секретар Антъни Блинкен поздрави страната ни. 

Русия е подготвена да води изтощителна война, сподели някогашният дипломат на България в НАТО Драгомир Заков

„ Преди 20 години, когато станахте съдружници, ние бяхме въодушевени от извървения от вас път, от понасянето на жестока робия и окупация до извоюването на вашата независимост със храброст и неизменност. Днес ние означаваме непоколебимата ви отдаденост на отбраната на всеки инч от територията на НАТО и на одобряването на споделяните от нас демократични полезности “, гласи изказването на държавния секретар на Съединени американски щати, публикувано на страницата на Държавния департамент.

„ От Балтийско до Черно море, през Атлантическия океан и Адриатическо море, съюзът на НАТО е по-единен и по-силен от всеки път. На тази значима годишнина ние сме горди да застанем един до друг с вас като съдружници, защитаващи своя мироглед за бъдещето “, написа още в изказването. 

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР