От задържането си до момента Георги Семерджиев не е изразил

...
От задържането си до момента Георги Семерджиев не е изразил
Коментари Харесай

От 5 до 20 години затвор грозят Георги Семерджиев

От задържането си досега Георги Семерджиев не е изразил страдание за стореното

Георги Семерджиев, който опустоши две млади дами с автомобила си при злополуката на бул. " Черни връх " през юли тази година, ще дава отговор пред съда по обвинявания за 5 закононарушения.

Това оповестиха от Софийска градска прокуратура на конференция, на която показаха детайлности за импортирания обвинителен акт, съобщи.

От прокуратурата са квалифицирали действието на Георги Семерджиев като действие с извънредно висока социална заплаха по смисъла на закона.

" Семерджиев ще дава отговор за причиняване на гибел по несъобразителност след приложимост на метаамфетамин и без нужната дееспособност за ръководство. Той е упрекнат и за това, че е карал с неистинска шофьорска брошура и подправени регистрационни номера. След произшествието в джипа му е открит и 0,65 грама метаамфетамин, за което също е повдигнато обвиняване ", съобщи Чавдар Железчев.

От задържането си досега Георги Семерджиев не е изразил страдание за стореното. Предвиденото наказване е от 5 до 20 години затвор.

Говорителят на СГП Десислава Петрова изясни, че обвиняването е за причиняване на гибел по несъобразителност поради техническите специфики на злополуката, които са съобразени с формалната законова процедура.

Психиатричната експертиза демонстрира, че Семерджиев е бил вменяем по време на злополуката и може да носи наказателна отговорност. ДНК материал от скоростния лост, кормилото и предната лява врата съответстват с този на Семерджиев и потвърждават, че той е управлявал автомобила, показаха още хот прокуратурата.

Национална следствена служба е изискал от " Вътрешна сигурност " към Министерство на вътрешните работи отчета за полицейски чадър над Семерджиев, изясни завестник-председателят на Национална следствена служба Ясен Тодоров. Разследването към момента е в начален стадий.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР